Voetbalvereniging Zwart Wit'63 overhandigt opbrengsten sponsorloop 2019

Zaterdag 16 februari was in vele opzichten een prachtige dag voor Zwart Wit'63! Dan kunnen we het hebben over het weer, of het resultaat van onze hoofdmacht maar we willen het hier vooral hebben over de prachtige opbrengst van de jaarlijkse sponsorloop.

Met een opbrengst van maar liefst € 5.695,- waarmee de geweldige opbrengst van 2018 zelfs overtroffen werd kunnen weer mooie doelen bereikt worden! Focus bij de club ligt daarbij volledig op de jeugd.

Onder dankzegging voor alle inspanningen van organisatoren maar natuurlijk vooral van de lopers nam voorzitter Goossen van der Sluis de cheque van € 4.495,- in ontvangst. De gelden zullen volledig voor het jeugdvoetbal gebruikt worden. Als eerste zal de eens zo succesvolle jeugdvoetbal dag nieuw leven ingeblazen worden. Wat er dan nog aan middelen beschikbaar is zal gebruikt worden voor de onontbeerlijke materialen benodigd voor het jeugdvoetbal.
 
En dat is mooi want wat is het toch fijn dat daarmee zoveel kinderen plezier aan het voetbal kunnen beleven. Dit beseffende is het heel goed dat we ook stilstaan bij jeugd die het minder getroffen hebben in het leven.
 
Al enige jaren wordt daarom een deel van de opbrengst geschonken aan Stichting Steun Emma kinderziekenhuis AMC. Een ziekenhuis dat voor zoveel ernstig zieke kinderen zulk belangrijk werk doet en steun geeft! Ook dit jaar namen ambassadeurs van de stichting, Chantal en John van de Wakker een cheque van € 600,- in ontvangst.
 
Het resterende bedrag gaat dit jaar naar een organisatie die je in het verlengde of misschien naast het kinderziekenhuis zou kunnen plaatsen.
 
Xander Pikaar van Stichting Opkikker licht toe dat de organisatie zich inzet om de energie en doorzettingsvermogen verslindende behandelingen van langdurig ernstig zieke kinderen lichtpuntjes toe te reiken. De behandelingen hebben vaak grote impact op het kind maar ook op het gezin eromheen. Stichting Opkikker organiseert dan voor het gezin dagen die door een mooie belevenis welke zeer intensief ervaren wordt, de ziekte even naar de achtergrond verwijzen. Heel positief werk dat de moeite waard is om te steunen. Daarom werd de tweede cheque van € 600,- aan Xander overhandigd.
 
Dat het overhandigen van de cheques aan genoemde organisaties door Bart Mous niet zonder emoties was is zeer begrijpelijk, met in achtneming van wat hij en zijn familie afgelopen jaar hebben meegemaakt. Grote dank aan en bewondering voor het feit dat Bart deze taak op zich genomen heeft.

Cheque overhandiging sponsorloop Zwart Wit