Vischafslagboek De Bel Geet…..

In dit boek wordt de geschiedenis van de voormalige Visafslag in Harderwijk beschreven.

Een kostbaar kralensnoer van verhalen dat je weglegt en af en toe tevoorschijn haalt. Kostbaar, omdat er niet veel mensen meer zijn die de Harderwijker Visafslag hebben meegemaakt. Je haalt het bij tijd en wijle tevoorschijn omdat het een wezenlijk deel van de geschiedenis van onze stad vertelt.

Zuiderzeehistoricus en auteur Robert Oosterhof heeft de tekst geschreven terwijl vormgever Ton Pors verantwoordelijk is voor de presentatie van het boek. Drukkerij Wedding in Harderwijk neemt het totale druk- en bindwerk voor haar rekening.  
 
Algemeen:
Het boek wordt door de Stichting Vischafslag Harderwijk uitgegeven in een tweetal verspreidingsvarianten uitgebracht. Namelijk:
  • In de vorm van een gewone editie voor een bedrag van € 25,-- per boek.
  • Dit boekexemplaar is voor een ieder verkrijgbaar zonder voorafgaande opgave.
  • In de vorm van een zogenaamde bibliofiele editie in een gelimiteerde oplage.
  • Deze editie wordt gepresenteerd met een kunstleren omslag en een daarbij behorende foedraal uitgevoerd in “goud op snee”.
  • en chique exemplaar!
  • De bibliofiele uitvoering van het boek is uitsluitend verkrijgbaar op basis van voorintekening.
  • Deze editie wordt genummerd en is  voorzien van de naam en gekalligrafeerd nummer van de betreffende  intekenaar.

In verband met het indrukken van de namen in deze editie  sluit de inschrijving hiervan op 15 maart 2016.

De aanschafprijs van dit unieke boek bedraagt € 100,-- per exemplaar.De officiële presentatie van het boek vindt plaats op vrijdag 15 april 2016 tijdens de officiële opening van de Vischafslag en Botterloods, Havendijk 13 te Harderwijk.

Verkrijgbaarheid:
De zogenaamde gewone editie is met ingang van zaterdag 16 april 2016 direct verkrijgbaar op onderstaande adressen:
  • Boekhandel Bruna, Donderstraat 43, te Harderwijk;
  • Boekhandel Read Shop, winkelcentrum Stadsdennen, P.C. Hooftplein 6 te Harderwijk
  • Museumwinkel Stadsmuseum, Donkerstraat 4  te Harderwijk
  • Veluvia-Gasterij De Helling, Havendijk 1 te Harderwijk

Gelimiteerde uitgave:

Deze speciale bibliofiele variant wordt geleverd in een kunstlederen omslag inclusief een daarbij behorende chique foedraal. Deze gelimiteerde uitgave wordt voorzien van de naam van de betreffende intekenaar. Daarom een bijzonder bezit, ook voor later.
Volgens de lijst van Intekenaren wordt elk boekexemplaar voorzien van een uniek en gekalligrafeerd nummer, corresponderend met de naam op het intekenaren register.

In verband met het drukproces is het intekenen mogelijk tot 15 maart 2016.
Opgave voor deze speciale editie is vanaf heden mogelijk. Voor de nodige zorgvuldigheid is het van belang dat de Stichting Vischafslag beschikt over de juiste tenaamstelling met voorletter(s) dan wel voornaam van de inschrijvers zodat deze gegevens op een correcte wijze in het boek worden vermeld.

Deze speciale editie is vanaf zaterdag 16 april voor de intekenaren beschikbaar.
Bij voorkeur kan officieel worden ingeschreven via de site van de Stichting Vischafslag Harderwijk, namelijk: [email protected]
Bij genoemde verkoopadressen bestaat tevens de mogelijkheid om via een reserveringsformulier dit speciale boek te bestellen.
De financiële opbrengst van het boek zal worden gebruikt voor de verdere inrichting van de Vischafslag.

Voor eventuele verdere informatie kan contact worden opgenomen met Rob Spierenburg, bestuurslid Stichting Vischafslag Harderwijk, telefonisch bereikbaar via het nummer 06 – 30 666 906 dan wel via het mailadres: [email protected] .

Verhalen over de vischafslag Harderwijk de Bel Geet