Vijftigste ATB voor de Bruijn

Jerry de Bruijn uit Harderwijk fietst op zaterdag 9 december voor de 50e keer mee met de ATB (Mountainbike) tocht van de Veluwse Wieler Vereniging (VWV). Foto: Ermelo.NU

Fietsen is een manier van leven, dit geldt zeker voor Jerry, een bescheiden 48 jarige Harderwijker.

Hij heeft er dit jaar al 16.000 km op zitten en dit verklaart zijn afgetrainde lichaam. Elke gelegenheid grijpt hij aan om wat meters te pakken, zoals even met zijn dochter naar de sportclub of met z’n zoontje naar de voetbaltraining. Zomers pakt Jerry vaak de racefiets en ’s-winters rijdt hij met de cyclecrosser door het bos.

Hij noemt het ook geen training maar gewoon fietsen. Het fietsen zit hem in de genen. Tegenwoordig laat hij wel eens een fietstocht schieten om naar een voetbalwedstrijd van zijn zoon te kijken. Jerry heeft maar liefst 30 jaar met een wedstrijdlicentie gefietst, eerst als junior, daarna als amateur maar de mooiste prestaties hij bij de masters gereden.

Klassiekers hebben zijn voorkeur en hij heeft al veel toertochten, waar dan ook in Europa, op zijn naam staan.

Inmiddels heeft hij geen wedstrijdlicentie meer, maar dat maakt hem niet minder gemotiveerd, want hij houdt nog steeds alles bij, dus ook zijn aanstaande 50e ATB-tocht.
 
Voor deze sportieve prestatie zet de Veluwse Wielervereniging hem in het zonnetje. Greet Groenewoud overhandigt Jerry, namens de ATB commissie, de bloemen en een bon van de plaatselijke fietsenzaak. Dat iemand de club voor deze tochten steeds weer weet te vinden is een groot compliment en tegelijkertijd ook een waardering voor de gehele organisatie.

Jerry beschouwt de VWV als een actieve club, waar hij graag deelneemt aan zowel de winter- alsmede de zomertochten. Hij benadrukt dat hij zich niet laat beïnvloeden door de buienradar. “Wanneer je door weersvoorspellingen thuis blijft, dan blijft het droog en heb je spijt.”

Enthousiast geworden belangstellenden kunnen zaterdag 9 december deelnemen aan deze tocht.

De start is tussen 9.00 en 10.30 uur bij de Muzenhof aan de Leuvenumseweg. Men kan een keuze maken uit de afstanden 30, 45 of 60 km.  
Er is een goede verzorgingspost vlakbij de Schaapskooi, waar elke deelnemer minimaal één keer langs komt. Het parcours is fraai en afwisselend met uitdagende klimmetjes en mooie singletracks zonder de aanwezigheid van asfalt.
www.vwv-ermelo

Boonen Fietsen Harderwijk

Adresgegevens

Mecklenburglaan 2
3843 BP Harderwijk

Telefoon

T. 0341-412120

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 8.30 - 18.00 uur
Wo 8.30 - 18.00 uur
Do 8.30 - 18.00 uur
Vr 8.30 - 18.00 uur
Za 8.30 - 16.00 uur
Zo Gesloten
Meer info