Vijfde editie actie Stadsidee Harderwijk van start

‘Droom je mee met het Stadsidee?’ Inwoners van Hierden en Harderwijk worden dit jaar met de actie ‘Stadsidee 2020’, voor het vijfde jaar op rij uitgedaagd hun droom voor een betere woonomgeving om te zetten in concrete plannen. De gemeente zoekt baanbrekende ideeën en plannen om buurt, wijk, dorp of stad mooier, leuker en leefbaarder te maken.

Vertrouwen in de toekomst

Wethouder Jeroen de Jong wil ook dit jaar dat mensen enthousiast hun plannen kunnen indienen: ‘Ook, of juist, in deze opmerkelijke tijd blijven we doorgaan met het bedenken van creatieve ideeën om als samenleving te laten zien dat we veerkracht en vertrouwen in de toekomst hebben. Samen maken wij Harderwijk steeds mooier.”
 
Voor realisatie van het Stadsidee 2020 dat uiteindelijk door inwoners zelf wordt gekozen, is een bedrag van € 45.000, - beschikbaar. Uiterlijk vrijdag 29 mei moeten de plannen via www.stadsidee.nl zijn ingediend. Alle inwoners van Harderwijk en Hierden bepalen vanaf 8 juni, in een digitale stemronde, welk idee dit jaar wint.
 
Verbeteren van de openbare ruimte
Het Stadsidee werd in 2016 geïntroduceerd door de Gemeenteraad en daagt inwoners uit ideeën aan te dragen om de openbare ruimte te verbeteren. De afgelopen vier edities zijn er tientallen creatieve ideeën ingestuurd. Vorig jaar won het idee om in de wijk Drielanden een zogeheten pumptrack aan te leggen. Dit is een circuit waarop je met een BMX-fiets, skateboard of step door middel van  “pompen” met je lichaam over het parcours beweegt. De realisatie daarvan is in voorbereiding.
 
Het Stadsidee is een initiatief van de gemeente Harderwijk, bedoeld om inwoners de mogelijkheid te geven actief bij te dragen aan de inrichting van hun woonomgeving.