Vier je feestje in de serre van De Admiraal, van winterse stamppot tot luxe coquilles

Door Marco Jansen - Gemoedelijk en gezellig, met focus op de gast. Restaurant De Admiraal is al 40 jaar een Harderwijks familiebedrijf op de boulevard. Gert en Gea Reijerse, dochter Julia en zoon Kevin zorgen er met het team voor dat het de gast aan niets ontbreekt. ,,De gast gaat altijd voor. We willen alles goed doen.’’

Kevin, Gert en Julia Reijerse van Restaurant de Admiraal

Afgelopen winter heeft Restaurant de Admiraal het interieur van de serre geheel gerestyled

Het plafond is vervangen, de verlichting is gemoderniseerd en er staat een groene loungebank over de volle breedte. De authentieke stadsmuur fungeert als binnenmuur. waardoor je je, uitkijkend over de boulevard en de haven, in een sfeervolle setting bevindt. ,,Van zulke zaaltjes zijn er geen twee in Harderwijk. De beleving, met je rug tegen de oude stadsmuur uitkijkend over het water is uniek’’, weet eigenaar Gert Reijerse.
 
Arrangementen

In de wintermaanden leent de serre zich uitstekend voor feesten en partijen. De ruimte kan bij drukte in het restaurant worden afgesloten. De arrangementen zijn in combinatie met eten, vanaf 25 tot maximaal 35 personen. ,,Je kunt hier terecht voor een zondagmiddagbrunche vanaf 25 man en we serveren een walking dinner vanaf 30 man. Dat is heel informeel; je kunt blijven staan terwijl er de hele avond door 6 a 7 kleine gerechten worden uitgeserveerd. Een gezelschap kan ook kiezen voor een winterbarbecue, Spaanse paella of een Italiaans pastabuffet. Live cooking is ook mogelijk. Bedrijven kunnen bij ons een vergadersessie houden en afsluiten met een winters ambachtelijk bereid stamppottenbuffet. Grote familie komen in onze serre verjaardagen vieren omdat de huiskamer te klein is, terwijl kerstborrels hier ook prima kunnen. Met onze moderne keuken kunnen we alle kanten op in een ontspannen sfeer.’’ Een arrangement duurt doorgaans vier uur. ,,Je kunt hier om 16.00 uur ’s middags komen, maar ook om 19.00 uur beginnen.”
 
Gert Reijerse (57) runt De Admiraal samen met zijn vrouw Gea (56), maar zij willen langzaam het stokje overdragen aan hun kinderen. De derde generatie staat te trappelen en vormt steeds meer het gezicht van het bedrijf.
 
Thuisgevoel
Julia Reijerse (28) werkt bijna zes jaar in het restaurant van haar ouders, waar ze vroeger al kind aan huis was. Zij heeft brede horecaervaring opgedaan in de regio. Inmiddels is Julia voor veel mensen een bekend gezicht, aangezien ze vier of vijf dagen in de week aanwezig is. Als gastvrouw heet ze mensen welkom stuurt het personeel aan. ,,Af en toe werken mijn schoonzusjes en broertje ook mee. Dan zijn we met z’n zevenen als familie aan het werk. Voor mij geeft dit een thuisgevoel, we hebben allemaal hart voor de zaak.’’

De gast een huiselijk gevoel geven is wat Julia het liefst doet. ,,Opa’s en oma’s komen hier  al jaren hun verjaardag vieren met hun familie en kunnen alles uit handen geven. Ze kunnen lekker gaan zitten en worden hier in de watten gelegd. We zien dat ze daar echt blij van worden. Ook bedrijven en verenigingen komen jaarlijks terug voor een personeelsborrel of stamppottenbuffet. Mensen zien en horen van elkaar hoe gezellig en gemoedelijk het hier is, gecombineerd met lekker eten. Wie hier een feestje geeft of met een groep dineert, vindt het fijn dat het als thuis voelt. Dat is voor ons de beste reclame. In het begin werden de arrangementen met mijn vader besproken, maar ik vind het fijn dat mensen nu ook aan mij gewend zijn, want ik moet dat gaan overnemen.’’
 
Lekker eten
Chefkok Kevin (30) werkte op zijn 16e al in De Admiraal, inmiddels is hij 3,5 jaar chefkok van het restaurant. Tussentijds keek hij in andere keukens van diverse grote hotels en vooraanstaande horecabedrijven in Nederland, waaronder het Bord'Eau restaurant met twee Michelinsterren in hotel De l’Europe in Amsterdam en het Roode Koper in Ermelo.

Kevin stelt zich met de keukenbrigade heel flexibel op. Van een stamppotbuffet tot luxe gerechten als coquilles; alles is mogelijk voor het keukenteam. ,,De keuze is breed: bij een walking dinner krijgen gasten gedurende de avond kleine gerechten, maar ze kunnen ook kiezen voor een buffet. ’s Middags kunnen we lunches maken met broodjes of warme gerechte of we serveren een high tea. Speciale wensen zoals paling of andere vis kunnen we ook klaarmaken. Bij een gezellige avond hoort leuk gezelschap en lekker eten.”

Heb je interesse in een gezellige avond op culinair niveau met je gezelschap? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
 
Restaurant De Admiraal
Strandboulevard West 16
3841 CS Harderwijk
Tel: 0341-412446
www.restaurant-de-admiraal.nl
[email protected]
 
Restaurant de Admiraal serre
Kevin de de keuken Restaurant De Admiraal
 

Restaurant De Admiraal

Adresgegevens

Strandboulevard West 16
3841 CS Harderwijk

Telefoon

T. 0341-412446

Meer info