Vier de Veluwe dagen

De Veluwe heeft veel te bieden: niet alleen bossen en heidevelden, je kunt er ook cultuur snuiven in musea en dorpjes, wandelen over landgoederen en zelfs volop watervogels spotten in de polders. 

Speciaal om de Veluwe te vieren organiseren vijf organisaties in de regio de 'Vier Veluwe dagen', boordevol activiteiten waarbij je al het moois van de Veluwe kunt beleven. Ook is er een fietsroute die alle locaties verbindt.

Op de laatste twee dagen van dit evenement, 11 augustus en 8 september, kun je in Bezoekerscentrum Staverden allerlei activiteiten beleven. Er zijn demonstraties van oude ambachten en kunstenaars en de educatief boswachter verzorgt diverse activiteiten voor (groot)ouders en kinderen. Natuurlijk kun je bij het Bezoekerscentrum ook heerlijk eten en drinken. Op 8 september zijn er als extraatje lekkere oliebollen te krijgen. Ook staat er een authentieke bakoven die heerlijke broodjes maakt.
 
Naast alle activiteiten is er een fietsroute die alle locaties verbindt. De route is 65 kilometer lang en brengt u van bos, naar heide, naar dorp en polder. Een totale beleving van de Veluwe. Hij kan echter ook in stukken gereden worden en verkort worden door bij fietsknooppunt 56 richting nummer 20-19-36 te fietsen en hier de route weer op te pakken. De route wijst zich vanzelf door de fietsknooppunten te gebruiken.
 
Vier Veluwe is de alliantie van vier belangrijke spelers in toeristisch Noord Veluwe. Dit zijn Museum Het Pakhuis, Bezoekerscentrum Ermelosche Heide (schaapskooi), Molen de Koe, Bezoekerscentrum Staverden en Landwinkel Arkelandshoeve. Op vier dagen in de zomer organiseren ze tegelijk een extra activiteit op de locatie, zodat u nóg meer geprikkeld wordt om op bezoek te komen!