VICTORY 2018 – Kippenvel bij duizenden bezoekers Dolfinarium

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart vond in het Dolfinarium in Harderwijk de theater- en muziekvoorstelling VICTORY 2018 plaats. 

Deze voorstelling, die voor het eerst werd vertoond, was met bijna 3.000 bezoekers nagenoeg uitverkocht. De bezoekers kwamen vanuit het hele land toegestroomd

Tijdens de voorstelling werden bezoekers d.m.v. zang, dans, toneel, kunst en film meegevoerd door het verhaal van de Bijbel. Het geheel was een prachtig samenspel van kunstvormen, ondersteund door mooie lichteffecten en soms spuitende fonteinen. De situering van het podium te midden van de dolfijnen, die ook hun bijdrage leverden, maakte de voorstelling uniek.

Aan deze voorstelling deden verschillende bekende en minder bekende artiesten mee, zoals Pearl Jozefzoon, Ralph van Manen, Elvis E., Talitha Nawijn, gospelkoor Grace & Glory, Hester Geelhoed, de VICTORY-band o.l.v. Joël Slagtand, het VICTORY kinderkoor,
Theaterwerkplaats Orde der Dwazen en Dans & Theaterstudio Annemieke Bais. De tekeningen werden gemaakt door Lianne Torn van Lelie Design en de presentatie werd verzorgd door cabaretduo Eer & Nan. De regie lag in handen van Marieke Sleurink.

De organisatie is overstelpt met lovende reacties als ‘prachtig’, ‘indrukwekkend’, ‘ontroerend’ en ‘kippenvel’. De samenzang van liederen als ‘Ere zij God’ en ‘Zegekroon’ werd door bezoekers als één van de hoogtepunten ervaren.

Het event werd mede mogelijk gemaakt door sponsoring en giften. Door de bijdrage van het Rabobank stimuleringsfonds en donaties van bezoekers bij de bestelling van kaarten, kon de organisatie haar wens van ‘weggeefkaarten voor kleinere inkomens’ waarmaken. Na afloop van de voorstelling werd een goede doelen collecte voor Present en de Oude Synagoge gehouden.

‘We kunnen dankbaar terug kijken op een geweldig event, waarin de naam van God groot werd gemaakt’. Aldus de organisatie van VICTORY, die bestond uit zo’n 100 vrijwilligers uit verschillende kerken in Harderwijk waaronder de Petrakerk, initiatiefnemer van VICTORY 2018. 

Victory Harderwijk