Verkeersonveiligheid in Stadsweiden nog dit jaar aangepakt

Door Petronella Polinder - De fractie van de VVD heeft onlangs vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de verkeersonveiligheid in de wijk Stadsweiden. 

Het autoverkeer neemt daar flink toe, wat zorgt voor onveilige situaties voor voetgangers en fietsers, met name door het gebrek aan voldoende parkeerplaatsen en door hardrijdend verkeer.

Het college geeft aan constant met de wijkvertegenwoordigers in gesprek te zijn. “Er zijn de laatste jaren drieëntwintig extra parkeerplekken gerealiseerd, negen aan de Gruttomeen, acht aan de Kievitmeen, vier aan de Muidenbrink en twee aan de Boegmeen. Het niet voor de deur kunnen parkeren is iets wat in andere wijken, en vooral woonwijken uit de jaren '60 en '70, regelmatig voorkomt”, zegt het college in een antwoord aan de VVD. Het gebrek aan ruimte maakt dat er, samen met de inwoners, naar goede locaties voor parkeerplekken moet worden gezocht die de verkeersdoorstroming niet nog verder belemmeren.

In het Verkeersveiligheidsplan die de gemeente in 2016 samen met verschillende wijkplatformen heeft opgesteld, staan ruim honderd verkeersonveilige punten in Harderwijk en Hierden. Voor Stadsweiden gaat dat om de locaties Stadswei-Ankermeen, Stadswei-Achterste Wei, Voorste Wei-Drift en Westermeenweg- Stadswei. “Deze locaties worden dit jaar nog aangepakt”, aldus het college.

Het college geeft aan dat er in Stadsweiden de afgelopen jaren weinig aan extra snelheid remmende maatregelen (denk daar bij aan verkeersdrempels of middenbermen) is toegevoegd. “Mede voor een goede bereikbaarheid voor hulpdiensten en het vervoer van mindervaliden.” Wel staat er een aantal grote onderhoudswerkzaamheden op de planning. “In 2018 staan Breewijd, Lauwers, Marsdiep en Westrak gepland en in 2019 komen diverse straten in de Vogelwaard in aanmerking voor groot onderhoud.”

De VVD wilde ook graag weten of het college open staat voor extra maatregelen als eenrichtingsverkeer, het afsluiten van sluiproutes of het plaatsen van spiegels. “Wij zijn bereid om samen met het Wijkplatform Stadsweiden en het Verkeersplatform diverse mogelijke oplossingen te bestuderen”, geeft het college als antwoord.

Wat denkt u? Wat is er nodig voor een veilige wijk? En doet de gemeente genoeg?

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info