Verhuizing van de Hortus, centrum voor natuur en milieu

De Hortus is verhuisd vanuit het pand van Kinderdagverblijf Kleine Ikke, aan de Melis Stokelaan naar het Huis van de Stad aan de Havendam.

In 2012 was Stichting De Hortus, centrum voor Natuur en Milieu, genoodzaakt drastisch in te krimpen vanwege de halvering van de subsidie. Dat betekende: minder personeel en op zoek naar een betaalbaar onderkomen.

Kinderdagverblijf Kleine Ikke aan de Melis Stokelaan te Harderwijk, bood de stichting vanaf oktober 2013 liefdevol onderdak. Er werd ruimte gemaakt voor het magazijn en geïmproviseerde werkplekken voor de bureausecretaris en de educatief medewerker. Later, toen een coördinator/projectleider kon worden aangesteld, toverde Kleine Ikke zelfs een kantoor voor de stichting.
 
De vrijwilligers van stichting De Hortus mochten, tegen een schappelijke kilometervergoeding, gebruik maken van de bus van Kleine Ikke om de leskisten naar de scholen te brengen en weer op te halen. Beide instellingen konden het altijd goed met elkaar vinden.
 
We zullen de vriendelijkheid en gezelligheid gaan missen.
Kleine Ikke bedankt voor alles !
 
Dankzij een maatschappelijke herwaardering van de onderwerpen waar stichting De Hortus voor staat en mee bezig is, is de subsidie dusdanig verhoogd dat er meer werk kan worden verzet. Dat betekent dat er meer mensen aan het werk kunnen en dat heeft tot gevolg dat de stichting meer werkruimte nodig heeft. Deze ruimte is gevonden in het Huis van de Stad.