Verduisteringsgordijnen, een paar handige tips!

Hoe maak je de slaapkamer zo donker mogelijk, bij Bronkhorst Wonen weten ze hier alles van!

100% verduisterende gordijnstoffen (black-out), verduisteringsgordijn

Een black-out gordijn is 100% verduisterend, er komt geen licht door. De stoffen zijn dan aan de achterkant voorzien van een coating, die er voor zorgt dat er geen licht door de stof komt. Hierdoor is de achterkant meestal wit. De voorkant is een gewone gordijnstof.

Deze gordijnen kunnen wat stugger aanvoelen. Maar deze verduisterende gordijnen zijn wel het meest functioneel en vaak ook goedkoper omdat je niet hoeft te voeren.

70-90% verduisterende gordijnstoffen (dimout)

Een dim-out gordijnstof is ca. 90% verduisterend (afhankelijk van de kleur kan dat minder zijn). Deze stoffen worden op een aparte manier geweven met een zwarte tussenlaag, die er voor zorgt dat de stof heel dicht is en weinig licht doorlaat. Deze stoffen zijn in veel kleuren verkrijgbaar, de voor- en achterkant hebben dezelfde kleur. Als je kiest voor een lichte kleur is het effect een stuk kleiner dan bij een donkere kleur. Er zijn heel veel stoffen en kleuren te kiezen als je kiest voor dit type verduisterende gordijnen.

Voeren met black-out voeringstof

Als je toch graag een soepele of lichte stof wilt, of gewoon meer keuze wilt hebben, kan je er ook voor kiezen om te voeren met een black-out voeringstof. Deze kan je combineren met vrijwel iedere stof. Eigenlijk heb je zo heel veel keuze. Je kan niet meer iedere plooi kiezen, eigenlijk is een enkele plooi is de meest geschikte.

Deze optie is wel wat duurder omdat je 2 keer stof betaalt en 2 keer maakloon. Maar je krijgt wel een heel mooi verduisterend gordijn.

Gordijn tips bij het uitzoeken van een verduisteringsgordijn:

Kies voor een geplooid gordijn op een rail; bij een gordijn met ringen gaat er meer licht door de ringen en langs de bovenkant
Maak je gordijn wat breder, zodat de delen goed kunnen overlappen.
Als het mogelijk is kies dan voor lange gordijnen tot op de vloer.

Ben je op zoek naar verduisterende gordijnen, wij hebben een ruime keuze in gordijnstoffen.

Verduisteringsgordijn Bronkhorst Wonen Harderwijk

Bronkhorst Wonen

Adresgegevens

Amperestraat 3
3846 AN Harderwijk

Telefoon

T. 0341-414774

Openingstijden

Ma 13.00 - 18.00 uur
Di 9.00 - 18.00 uur
Wo 9.00 - 18.00 uur
Do 9.00 - 18.00 uur
Vr 9.00 - 21.00 uur
Za 9.00 - 16.00 uur
Zo Gesloten
Meer info