Veluwse Trailrun de COOL-ste!

De 'COOL-ste plek van Nederland'. Hoe mooi kan het zijn om daar dan ook nog, na alle warmte, je sport te mogen bedrijven, aldus Gerard Peek (organisatie). 

Vele inschrijvers van de Veluwse Trailrun zijn het hier blijkbaar mee eens! 

Niet alleen uit de directe omgeving, maar ook uit het hele land (van de Wadden tot onder Maastricht) schrijven weer vele Trailers in en komen zaterdag 2 september naar de mooie achtertuin van Ermelo. In het kader van Natura2000 is een totaal maximaal aantal aan deelnemers afgesproken en inschrijven mogelijk tot 22 augustus 2023 zolang het maximaal aantal deelnemers p/afstand nog niet bereikt is. Vol=Vol
 
Outdoor Traildorp weer bij Defensie
In het bosrijke oefenterrein van Defensie, nabij de Ermelosche Heide, gaan we weer in het bos een compleet outdoor Traildorp opbouwen. In het Traildorp komen voorzieningen zoals: omkleedruimtes/ garderobe voor het inleveren van sporttassen/ watertappunten/ toiletten/ een picknick terras/ foodtrucks voor catering met na afloop van de Trail op het inleveren van de tassenlabel een gratis .... biertje, 0.0 of frisdrankje. Nieuw is dat we in het bos nu ook 2 douches, met voor 'bikkels' koud water, gaan bouwen.
 
Trail parkoers met GPX-bestand
De uitgepijlde Veluwse Trailrun gaat na de start via een ronde over 'SingleTracks' op de Ermelose Heide en daarna door het 'koele' Speulder- en Sprielderbos (bos met de dansende bomen) op de Veluwe. Alle deelnemers kunnen tevens, via een toegstuurde link, een GPX-bestand downloaden voor hun sporthorloge om zodoende ook het parkoers te kunnen volgen.  
 
Goede doel 'Bosgroep Drie'
Het Goede Doel van de Veluwse Trailrun is 'Bosgroep Drie', een dagbestedingslocatie in een  werkschuur in het Speulderbos van StaatsBosbeheer voor mensen met een verstandelijke beperking van 's Heerenloo. Bij de activiteiten en werkzaamheden staan natuur, hout en groen centraal. Een werkplek voor mensen die graag de handen uit de mouwen steken en die het leuk vinden om buiten te werken.
an zijn en waar ruimte is voor ontwikkeling.

Gratis vervoer pendelbussen
Net als voorgaande jaren probeert de organsatie ook dit jaar weer in een zo’n duurzaam mogelijk evenement te investeren. Zo stimuleren ze bijvoorbeeld weer om het parkeren, nabij start/finish, zoveel mogelijk te beperken. De reden voor duurzaamheid is dat de Veluwe momenteel flink onder de ‘stikstofuitstoot’ lijdt. Willen we van de natuur en onze sport blijven genieten dan proberen we daar ons steentje in bij te dragen! Zo zijn er voldoende evenement-busssen vanaf NS-Ermelo naar het Traildorp ingezet en stimuleren we de deelnemers/bezoekers om met het openbaar vervoer te komen.
 
‘Een TrailRun met beleving in het heden door een historisch wonderlijk natuurgebied met magie naar het verleden’

www.veluwsetrailrun.nl