Veluwe Airsoft wil uitbreiden

Veluwe Airsoft groeit uit zijn jasje. “Het aantal sporters wordt steeds meer. En sinds onze oprichting vijf jaar geleden, nemen de aanvragen voor airsoft arrangementen alleen maar toe,” vertelt eigenaar Patrick van Putten.

Airsoft is een veelzijdige, voor iedereen toegankelijke sport.

Sinds vijf jaar legaal in Nederland. “Het houdt in dat je zo dicht mogelijk de realiteit wilt nabootsen, een militaire simulatie. We organiseren arrangementen en feestjes voor volwassenen en kinderen. En als sport wordt airsoft ook steeds groter,” legt Patrick uit.
Er zijn drie disciplines. Reënactment is daar één van. Hierbij wordt een militaire (historische) gebeurtenis in een realistische omgeving nagespeeld. Met speciale airsoftapparaten. Zo’n apparaat lijkt op een echt wapen, maar schiet ongevaarlijke, kleine balletjes die biologisch afbreekbaar zijn.

Dat naspelen gebeurt in het bos of in een leegstaand fabriekspand.

“Ons terrein is onder andere een bosperceel en heel geschikt voor deze tak van de sport. Maar nu er zoveel meer vraag is, zijn we hard op zoek naar een extra locatie. We hebben een wachtlijst voor de sporters, want op ons huidige terrein kunnen maximaal 50 sporters tegelijk aan de slag. En we moeten geregeld op een arrangement nee-verkopen. We mixen namelijk geen groepen. Als jij met een groep komt airsoften dan is het terrein exclusief voor jullie.”

Patrick heeft dus een grote behoefte aan een extra veld of terrein.

“Ik heb nog niet specifiek iets op het oog. Het kan een weiland zijn dat ik graag naar eigen idee zou willen inrichten. Of een terrein in het bos, waar we eventueel gebruik kunnen maken van hoogteverschil. Maar een industrieel perceel kan ook heel geschikt zijn, met een gebouw of verschillende huisjes. Er zijn heel veel mogelijkheden,” vertelt Patrick enthousiast.

“Ik ben al een poos op zoek, heb veel navraag gedaan, maar tot op heden nog niks gevonden. Dus mocht iemand een gouden tip hebben, waarmee we daadwerkelijk verder kunnen, dan wordt die tip zeker beloond!”

Een uitbreiding met een extra terrein biedt ook meer mogelijkheden voor het aanbod.

“Ik wil bijvoorbeeld graag voor recreanten dingen aanbieden die tot nu toe alleen door sporters gedaan worden. Zoals een arrangement in het donker met nachtkijkers, zaklampen, lasers en glow in the dark balletjes. En op de nieuwe plek wil ik ook graag een veldwinkel waar mensen onder andere een uitrusting kunnen passen. We hebben nu wel alles in huis, maar het liefst toon ik alles in één ruimte. Het moet een volledige militaristische ervaring zijn als je bij ons komt.”