Veluwade: AJAX maat te groot voor pover VVOG (wedstrijdverslag)

Zaterdag speelde VVOG de ‘finalewedstrijd’ van het Veluwade toernooi tegen competitiegenoot Ajax. Bij een flinke overwinning hadden de groen-witten nog kans op de toernooioverwinning.

Bij VVOG nog een paar ontbrekende spelers: Tim Muller vanwege een achillespeesblessure en Bruinier en Meulens vanwege een vakantie in het mooie Italie.

Op sportpark Mheenzicht stond zaterdagmiddag een straffe wind en dat kwam de kwaliteit van het spel van beide ploegen niet ten goede. Mede door de vele foutieve passes golfde het spel in de eerste helft op en neer. In de 20ste minuut leek VVOG op voorsprong te komen toen Wobbes met een scherpe steekbal alleen voor de keeper werd gezet. De grens vlagde echter voor buitenspel en bovendien belandde de bal op de paal. Vlak daarna een voorzet van Ajax van net buiten de 16 die van dichtbij tegen de arm van Kersten werd geschoten.

Ondanks dat hij de arm netjes tegen het lichaam hield kreeg Ajax een penalty die feilloos ingeschoten werd door Kenneth Misa Danso: 1-0 voor Ajax. Vrij snel daarna leek VVOG de gelijkmaker te maken toen een scherp aangesneden vrije trap van Ahrens door Wobbes keurig werd binnengekopt. Dit doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Helaas geen VAR in het amateurvoetbal, maar het publiek zag dit toch iets anders. Vlak voor rust kreeg VVOG de grootste kans via Mike Ahrens die door Careman vrij voor de keeper werd gezet, maar een voetje van de Ajax-sluitpost voorkwam de op dat moment verdiende gelijkmaker.

Bij VVOG één wissel na de rust: Jona de Bruin kwam Randy Onuoha aflossen. Met de wind vol in de rug - het was nog harder gaan waaien - leek Ajax vleugels te krijgen, terwijl VVOG terugzakte naar een heel matig niveau. Veel spelers stonden te diep, veel ballen kwamen niet aan en VVOG moest telkens aan de noodrem trekken om erger te voorkomen als Ajax weer eens kon omschakelen. Dit leverde ook diverse gele kaarten op voor een bij vlagen te ruw spelend VVOG. Vrij snel daarna forceerde Ajax ook de beslissende 2-0. Balverlies van een te diep staande Finn Kluiver zorgde ervoor dat de rechtsback van Ajax mocht opstomen en niemand legde hem nog een strobreed in de weg. Met een prachtig stifje over Eppink zorgde hij voor de 2-0.

Zowel bij VVOG (Tissingh, Latupeirissa) als Ajax nog een aantal wissels, maar dat bracht geen verandering meer in het spelbeeld. Ajax kreeg nog diverse kansen op 3-0, terwijl VVOG niet verder keam dan wat hoge ballen voor de pot. Gescoord werd er echter niet meer. De overwinning voor Ajax was dik verdiend en daarmee mochten de Amsterdammers zich ook winnaar van de Veluwade 2019 noemen. De Amsterdammers lijken klaar voor de competitie, terwijl Mulders en Posthuma nog wat puzzelwerk hebben te doen.

Aanstaande dinsdag oefent VVOG thuis tegen NSC (20.00 uur).