Veiligheid en privacy cliënten van gemeente Ermelo, Harderwijk en Zeewolde op orde door Sociale Dienst Veluwerand

Sociale Dienst Veluwerand heeft wederom een hoge beoordeling gekregen van de inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

Deze waardering kreeg de dienst omdat ze de veiligheid rondom het gebruik van cliëntgegevens prima op orde hebben. De inspectie controleerde de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde. Omdat Sociale Dienst Veluwerand taken uitvoert voor deze gemeenten vindt de controle van de inspectie plaats bij Sociale Dienst Veluwerand.

De inspectie controleert onder andere of er zorgvuldig wordt omgegaan met het toegang geven van medewerkers tot Suwinet. Daarnaast controleert de inspectie of het beveiligplan goed is en of de Sociale Dienst het gebruik van Suwinet controleert. Volgens de inspectie gaat Sociale Dienst Veluwerand veilig om met gegevens van cliënten.

Wat is Suwinet?

Suwinet is het systeem waar overheidsinstanties zoals UWV en gemeenten gegevens van burgers registreren. Wanneer een burger zich inschrijft of een uitkering aanvraagt bij een van deze overheidsinstanties, worden deze gegevens in Suwinet opgeslagen.