Veilig Verkeer Nederland afdeling Harderwijk start situatiegerichte verkeersquiz

Iedereen maakt deel uit van het verkeer. Werknemers begeven zich vrijwel iedere dag op weg en kinderen gaan te voet of op de fiets naar school. Dagelijks levert dit het bekende lokale verkeersbeeld op voor elke verkeersdeelnemer. Iedereen neemt hier zonder er al te lang bij stil te staan aan deel. 

Met regelmaat krijgt Veilig Verkeer Nederland via het VVN-Participatiepunt meldingen van verkeerssituaties die bewoners als onveilig beschouwen

Omdat verkeersonveiligheid in de meeste gevallen veroorzaakt wordt door het gedrag van verkeersdeelnemers stelde VVN in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland een situatiegerichte verkeersquiz samen speciaal voor de inwoners in Harderwijk. 
 
De kennis van verkeersregels over juist die verkeersituaties die herkenbaar zijn voor de bewoners van Harderwijk, zijn vervat in een VVN-Verkeersquiz en kunnen direct via deze zelftest worden uitgevoerd https://verkeersquiz-harderwijk.vvn.nl/
 
Iedereen kan meedoen
Verkeersveiligheid is toch vooral rekening houden met elkaar. Belangrijk is dat het voor iedereen helder is wat de spelregels van het verkeer zijn. De gemeente Harderwijk heeft samen met de lokale VVN-afdeling quizvragen bedacht bij recent gemelde onveilige verkeerssituaties in Harderwijk. ''Door educatie en bewustwording werken we samen aan veiliger gedrag in het verkeer”, aldus wethouder Jeroen de Jong.

Harderwijk verkeersquiz
(Foto Petra Lievense)