Veel eremetaal voor Lisa Kruger in Polen

Paralympisch zwemster Lisa Kruger uit Harderwijk heeft tijdens het eerste lang bad toernooi van het nieuwe zwemseizoen in het Poolse Szczecin een vracht aan medailles weten te behalen.

Lisa Kruger wist uit negen afstanden, negen medailles te halen.

Hoewel de Nederlandse zwemmers nog volop in het korte baan (25 meter bad) seizoen zitten, werd er door de bondscoach Sander Nijhuis voor gekozen om met de gehele Nederlandse Paralympische zwemploeg, afgelopen weekend, deel te nemen aan het Pools Kampioenschap op de lange baan (50 meter bad). De inmiddels 18 jarige Lisa Kruger liet een aantal goede races zien, maar ook een aantal races van minder niveau. Wel werd er een vracht aan medailles mee terug genomen naar Harderwijk.

Kruger zwom iedere dag drie afstanden in directe finales. Op de 200 meter wisselslag moest Kruger, die afgelopen zomer nog Europees Kampioene in haar SM10 klasse werd op deze afstand, twee andere Nederlandse dames voor laten gaan en behaalde in 2.37.13 brons. Vijf maal mocht Lisa het zilver ophalen. Op de 50, 100 en 200 meter vrije slag en op de 50 en 100 meter schoolslag werd zij tweede.

De 50 en 100 meter rugslag en de 100 meter vlinderslag waren goed voor de winst en dus het goud, waarbij Kruger op de 100 meter vlinderslag in 1.09,87 ook dit keer voor de Poolse Jablonska (1.10,65) bleef. Net als tijdens de Europese Kampioenschappen, waar de twee het goud en zilver haalden.

Komend jaar zal Lisa Kruger haar trainingen bij het NTC (Nationaal Trainings Centrum) in Amersfoort voortzetten, alwaar zij in het nieuwe zwembad de Amarena te bewonderen zal zijn tijdens de World series in maart 2019. Doel: Plaatsing voor het voor-Paralympisch Wereld Kampioenschap in Kuching, Maleisie.