Van Wijnen Harderwijk, Bouwbedrijf van de Kolk en Heilijgers meest klantgerichte bouwers

De uitreiking van de SKB Awards vond gisteren plaats op drie verschillende plekken in het land. Edwin Groot, directeur van Stichting Klantgericht Bouwen (SKB), bracht de drie winnaars van de SKB Awards een persoonlijk bezoek, bewapend met certificaat, taart en vooral veel felicitaties. 

Bouwbedrijven die zichzelf SKB’er noemen, zijn aangesloten bij Stichting Klantgericht Bouwen.

Deze bedrijven bouwen nieuwbouwwoningen en hebben klantgericht ondernemen* hoog in het vaandel staan. Speciaal voor hen organiseert de stichting een jaarlijkse exclusieve prijsuitreiking.

Categorieën SKB Awards
De awards zijn toegekend in meerdere categorieën, te weten: Kopersbegeleiding, Meer- en minderwerk en Oplevering en hebben betrekking op de eerste helft van 2018.

Kopersbegeleiding Award: Van Wijnen Harderwijk B.V.

De award voor beste kopersbegeleiding is uitgereikt aan Van Wijnen Harderwijk B.V. Het bouwbedrijf werd het best beoordeeld door klanten op onder meer communicatie met de kopersbegeleider, de informatievoorziening tijdens het bouwproces en het inspelen op extra wensen tijdens de bouw. Cor Verwoert, hoofd kopersbegeleiding van Van Wijnen Midden: “Er is bij nieuwbouw altijd een gezond spanningsveld tussen de wensen van kopers en het productiebedrijf. Als kopersbegeleiding zorg je ervoor dat alle verwachtingen kloppen; onder andere door goed te luisteren, je in te leven en individueel contact. Geweldig dat die inspanningen gewaardeerd worden door onze klanten.”

Meer- en minderwerk Award: Bouwbedrijf van de Kolk

Bouwbedrijf van de Kolk uit Garderen mag zich prijzen met de Meer- en minderwerk Award 2018. De aannemer kwam het best uit de bus bij klanten in deze categorie, zo bleek uit de antwoorden op vragen over het maatwerkpakket, de prijzen van het maatwerkpakket, de beslistijd en het inspelen op wensen door de bouwer tijdens de bouw. Directeur Peter van de Kolk: “Het is voor ons vanzelfsprekend dat onze klant bij het laten bouwen van een woning maximale flexibiliteit van ons mag verwachten. Binnen ons bedrijf is het uitgangspunt altijd een tevreden klant.”. 


Oplevering Award: Heilijgers

Ook Heilijgers uit Amersfoort is in de prijzen gevallen en wel in de categorie Oplevering. Met de Oplevering Award 2018 bewijst de bouwer dat het de klant naar tevredenheid bedient op onder andere communicatie tijdens de oplevering, de tijd die voor de oplevering is uitgetrokken en de kwaliteit en snelheid van de afgehandelde punten’. Piet Dekker, bedrijfsleider nieuwbouw: “Heel mooi dat klanten het werk van onze medewerkers waarderen. Het opleveren is toch het toetje van het hele koop- en bouwproces. Geweldig dat onze mensen de kopers een prettige start van hun nieuwe woonomgeving kunnen bieden; dat een proces dat toch met enige spanning verloopt, een plezierige ervaring kan zijn. Dat is zowel leuk voor de kopers alsook voor onze medewerkers.”

*Over SKB en klantgericht bouwen

SKB’ers vragen op verschillende momenten uitgebreide feedback aan hun klanten tijdens het bouwproces. De vele antwoorden van klanten geven een schat aan informatie. Een SKB’er kan daarmee allerlei klantprocessen in zijn bedrijfsvoering nog beter analyseren en het geeft de klant de kans zowel tijdens als na de bouw van zijn woning ervaringen te delen met het bouwbedrijf. De analyses worden realtime in managementrapportages gedeeld met deze bedrijven, evenals de benchmarks; hoe doen andere bedrijven het op vergelijkbare onderdelen in het proces? Edwin Groot, directeur SKB: “Je kunt zeggen dat deze bouwbedrijven zich kwetsbaar opstellen om zichzelf en de sector verder te kunnen optimaliseren. De klant profiteert van deze kwaliteitsslag die al sinds de oprichting van SKB in 2003 gaande is.”

Bouwnu.nl

Bedrijven die aangesloten zijn bij SKB zijn ook vindbaar op de vergelijkingswebsite in de woningbouw: bouwnu.nl. Achter de schermen worden deze bedrijven echter uitgebreider beoordeeld, vandaar dat de SKB Awards in het leven zijn geroepen.

Van Wijnen Harderwijk Kopersbegeleiding Award
Fotograaf: Barbara van Baarsel