Van terras naar restaurant, van visje naar beleving

Ze zijn heel blij, Dries en Peter van den Berg. Na jaren van plannen maken, van teleurstelling en hoop, is deze week de bouw van hun nieuwe viswinkel begonnen. 

Vandaag hebben ze er een feestelijk momentje van gemaakt. 

“Ze zijn op het terrein al wel bezig geweest met het omzagen van wat bomen enzo, dus de start die wij nu vieren, is een symbolische, maar we vonden het evengoed een feestje waard”, zegt Peter van den Berg (33). 

Hij weet nog goed dat in 1998 de eerste brief vanuit de gemeente kwam, waarin stond dat de viswinkel moest verhuizen. “Toen ik dertien jaar geleden, op mijn twintigste, bij de zaak kwam, ben ik plannen gaan maken voor die nieuwe winkel. De winkel die nu dan toch echt gebouwd gaat worden.”

Er zijn momenten geweest dat vader en zoon de hoop bijna hadden opgegeven.

“Het was heel moeilijk om een geschikte locatie te vinden, waarbij alles op een plek kon. De rokerij, de winkel, het restaurant en het museum.” Maar het is gelukt. Schuin tegenover de Leen Bakker, naast de N302 verrijst Van den Berg 2.0.
Impressie nieuwbouw Palingrokerij Dries van den Berg Harderwijk

Of ze niet alle aanloop naar- en van de stad mislopen op die nieuwe locatie? “Misschien, maar we krijgen er wel veel ander publiek voor terug. Daarnaast willen we ons graag profileren als een slechtweerlocatie en dan maakt de plek niet zoveel uit. Als er maar parkeergelegenheid is.” Het bakje kibbeling, haring happen, een lekkerbekje uit de frituur. Dat blijft. “Maar er komt veel meer, de viswinkel komt zeker zo uitgebreid terug, maar we gaan van een terras naar een restaurant, met twaalf lekkere visgerechten. We hebben het museum, waar we vertellen over de geschiedenis van Harderwijk, we gaan live palingroken, we hebben een speelbotter voor de kinderen. We bieden een hele beleving, niet alleen een visje.”

Vader en zoon geloven er in. Voor Peter begint het avontuur, Dries, inmiddels 61, gaat een nieuw avontuur aan.

“Al ons spaargeld zit er in. Mijn vader is op zijn 61e net zover als hij op zijn zestiende was. Maar we geloven er in. Het wordt mooi.” 

Dries en Peter van den Berg start nieuwbouw Palingrokerij
Foto: Fotostudio Merjenburgh
 

Palingrokerij en Vishandel Dries van den Berg

Adresgegevens

Stephensonstraat 2
3846 AK Harderwijk

Telefoon

T. 0341-423723

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 9.30 - 18.30 uur
Wo 9.00 - 18.30 uur
Do 9.00 - 18.30 uur
Vr 9.00 - 18.30 uur
Za 9.00 - 18.00 uur
Zo Gesloten
Meer info