Van der Meer kroont zich tot eerste Nederlandse amateurkampioen pokeren

De eerste winnaar van het Nederlands Amateur Kampioenschap Poker (NAKP) is bekend.

Tobias van der Meer uit Leeuwarden kroonde zich afgelopen zaterdag tot winnaar van het amateurkampioenschap. De Fries rekende tijdens de finale, die werd gehouden bij Golden Tulip Hotel Heerlickheijd in Ermelo, af met 149 finalisten. Daarnaast hield hij in totaal 4836 pokeraars achter zich, die meededen aan de voorrondes. “Het pokertoernooi was een succes, maar vooral erg gezellig.”

Doordat de voorrondes verspreid door Nederland gehouden zijn, kwamen de finalisten van het NAKP uit alle uithoeken van het land. Zij kwamen niet voor niets naar Ermelo, want naast een zinderde strijd om het amateurkampioenschap poker waren er activiteiten georganiseerd. Zo speelde ambassadeur Joep van de Bijgaart tijdens de finale een online pokersessie, waarbij de aanwezigen mee mochten kijken. Ondertussen mochten de toeschouwers hem het hemd van het lijf vragen. Later op de avond verzorgde de organisatie een NAKP-quiz. “Deze activiteiten zorgden ervoor dat iedereen een leuke dag had”, keek Mathijs Jonkers van de organisatie terug op de pokerfinale.

Gezellig kampioenschap

Zondagmorgen om halfvijf viel de beslissing en kroonde Van der Meer zich tot de eerste winnaar van het NAKP. Na bijna zestien uur pokeren kon hij de beker omhoog tillen. “Dat we deze middag, avond en nacht een hoog niveau haalden zonder dat het grote geld op het spel stond, is wel de grootste winst”, vervolgde Jonkers. “Dit smaakt absoluut naar meer.” De pokerliefhebbers die hun helden niet achterna konden reizen, hoefden het spektakel niet te missen. Zij konden thuis meekijken via een livestream. Bovendien werden verschillende deelnemers tussen het spelen door geïnterviewd. Jonkers: “Het eerste amateurpokerkampioenschap was een succes, maar vooral ontzettend gezellig.”
NAKP poker
Foto: NAKP