Vakantiestress? Nee joh, dat is voorpret (column)

Nog twee dagen en we gaan op vakantie. Onze te doen lijst groeit met het uur en er wordt maar weinig weg gestreept. 

Dat komt simpelweg omdat er niet genoeg uren in een dag zitten, omdat de openingstijden van de winkels in veel gevallen nog gelijk lopen met onze werkuren. En omdat we twee kinderen hebben, van drie en anderhalf jaar oud.

Wat ik in de afgelopen dagen allemaal heb ontdekt?
Als je alle kleren schoon wilt houden tot vertrek, loopt de jongste drie dagen in een oude romper met jamvlekken en wordt de zindelijkheidstraining van de oudste een nog grotere uitdaging. Alles online doen kan niet als het niet op voorraad is. Als je kind een paspoort nodig heeft, moet ‘ie ook zijn gezicht laten zien bij het ophalen. Leermomenten tot en met.

Of ik stress heb?
Nee, maar dat komt vooral omdat ik niet zo stressgevoelig ben. Niet omdat we alles tot in de puntjes geregeld hebben. Daar zijn we namelijk niet zo van. Daarom moeten we, twee dagen voor vertrek, nog een gasfles hebben, een tweepersoons slaapmat, een campingstoeltje en een campingtafel. Gelukkig zit Hendriks bij ons om de hoek, want, je raadt het al, de auto moet ook nog naar de garage.

Mijn vader zei vroeger altijd al, de vakantie begint met de voorpret. En die is er volop. Zo heb ik vanochtend niet gepakt, of schoongemaakt, maar de speeltent opgezet. Omdat de oudste in de woonkamer wilde proefkamperen. Heerlijk toch? 


Petronella Polinder

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info