v.v. Hierden worstelt zich naar volgende ronde nacompetitie. (4-2) wedstrijdverslag

v.v. Hierden nam het afgelopen zaterdag in de eerste ronde van de nacompetitie, om een plek in de 1e klasse, op tegen s.v. Gramsbergen. Hierden en Gramsbergen kenden beiden een uitstekend seizoen, maar verloren hun laatste twee competitiewedstrijden. Voor beide ploegen was het dus zaak het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan.

Nadat de Hierdens jeugdteams en Vak D de spelers en arbiters hadden verwelkomd met het nodige vuurwerk en gezang, kon er worden afgetrapt op het zonovergoten Sportpark Mheenzicht

Direct vanaf het begin ging Hierden vol ten aanval en al in de tweede minuut leverde dit een treffer op. Een prachtig aangesneden hoekschop van Ewout Mulder werd vakkundig binnengekopt door routinier Dominique Denzel. Met zijn sprongkracht torende hij boven de Gramsbergse defensie uit en liet hij doelman Jur Kosters volstrekt kansloos. Gramsbergen liet zich niet van de wijs brengen en drie minuten later was het alweer gelijk. Een vrije trap op een meter of 30 van de goal van Wouter Polhoud kwam terecht bij Roy Seinen en hij liet direct zien waar hij goed in is, doelpunten maken. 1-1.

Zonder al te best te spelen kwam Hierden na ruim een kwartier weer op voorsprong. Sander Nieuwhof werd prachtig de diepte ingestuurd door Wesley de Klein waardoor Kelvin de Jager aan de noodrem moest trekken, strafschop voor Hierden. Stefan Jansen nam plaats achter de bal en schoot de bal tegen de binnenkant van de paal. Brian Klaassen was, waar Gramsbergen stond te slapen, wel alert en kon de rebound eenvoudig binnen tikken. 2-1. Na de hernieuwde voorsprong voor Hierden werd de ploeg van Bert van Hunenstijn alsmaar slordiger, dit tot ergernis van de leermeester. Gramsbergen kreeg meer overwicht en Hierden hanteerde voornamelijk de lange bal. Echter werd Gramsbergen niet echt gevaarlijk en leek Hierden met een voorsprong de rust in te gaan. David Houtman dacht daar kennelijk anders over. Op slag van rust nam hij een afgeslagen vrije bal op zijn pantoffel en liet Polhoud kansloos. Zo gingen beide ploegen rusten met een 2-2 tussenstand.

Na rust begon Hierden iets beter maar er leek nog altijd veel spanning op te zitten. In de 55e minuut kreeg de wedstrijd plots een wending. Kelvin de Jager kreeg, voor een veel te hoog geheven been, zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen. Gramsbergen moest verder met 10 man. Direct na de rode kaart deelde Hierden de volgende dreun uit aan de groenwitten. Dominique Denzel was opnieuw de sterkste bij een hoekschop en ook deze inzet was Kosters te machtig. 3-2. Hierden kwam voor de derde keer deze middag op voorsprong, maar toch leken ze nog niet bevrijd van de spanning. Hierden bleef slordig, maar Gramsbergen was ook niet haastig op zoek naar de gelijkmaker. Pas in de 83e minuut werd Polhoud weer echt getest. Een onnodig weggegeven vrije trap werd scherp aangesneden en richting doel gekopt. Polhoud ging katachtig naar de bal en voorkwam dat Gramsbergen opnieuw langszij kwam. In de 89e minuut leek het doek dan definitief te vallen voor Gramsbergen. Andrew Schaftenaar kreeg de afgeslagen inzet van Brian Klaassen op een presenteerblaadje, bleef rustig en schoot de wedstrijd in het slot. 4-2. In het restant van de wedstrijd gebeurde er niets meer, behalve dat Levi van den Berg (JO19-1) zijn debuut maakte in de hoofdmacht. Hierden won zo zwaarbevochten van Gramsbergen en meldt zich bij de laatste vier ploegen in de play-offs.

In de halve finale neemt Hierden het op tegen een bekende, namelijk v.v. Unicum. De Lelystedelingen waren zaterdag met 1-3 te sterk voor 1e klasser Noordscheschut. Hierden en Unicum treffer elkaar voor de derde keer dit seizoen. Beiden wonnen één keer. Het belooft zaterdag dus een zeer interessante wedstrijd te worden voor een plek in de finale. Wedstrijd vindt plaats op zaterdag 10 juni op Sportpark Mheenzicht.