v.v. Hierden verliest met minimaal verschil van DOS Kampen. (1-0) wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdag ging v.v. Hierden in Kampen op bezoek bij DOS. De geelzwarten bezetten tot dan toe plek drie op de ranglijst en was bezig aan een uitstekende reeks. Bij winst zou DOS Kampen de eerste plek in de periode overnemen van Hierden en dichterbij komen op de ranglijst.

Bij winst van de Hierdenaren zou het goede zaken in doen in de spannende titelstrijd en meer afstand nemen van DOS

Scheidsrechter Reijnen, wie last minute werd opgeroepen om de wedstrijd in goede banen te leiden, floot om 15.00 uur voor het begin van de topper tussen DOS Kampen en v.v. Hierden. De wedstrijd kende een rustige openingsfase waarbij Hierden de bal mocht hebben. Na negen minuten leidde dit tot een eerste mogelijkheid. Een goede voorzet vanaf de rechterkant werd door topscorer Paul van Prehn net over het doel gekopt. Een minuut later was het wel raak, maar dan aan de andere kant. Een goedlopende aanval van de thuisploeg kwam terecht bij Allan Bakker die na een ogenschijnlijk simpele schijnbeweging oog in oog stond met Wouter Polhoud. De DOS-aanvaller faalde niet en schoof de bal tegen de touwen. 1-0.

Na het doelpunt werd het rommeliger en was er van een fraaie wedstrijd geen sprake. Hierden mocht, net als voor de treffer van DOS, de bal hebben maar wist geen gevaar te stichten. De thuisploeg wachtte af en probeerde via de snelle omschakeling de score te verdubbelen. Vijf minuten voor de rust leek dit ook te gebeuren, maar een niet te missen kans werd toch om zeep geholpen en zo kwam Hierden met de schrik vrij. Verder gebeurde er voor de thee niets noemenswaardigs meer en zo gingen beide ploegen rusten met het gevoel dat alles nog mogelijk was.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld en bleef het een rommelige wedstrijd. De neutrale toeschouwer werd niet verwend en de spanning leek de boventoon te voeren bij beide ploegen. Pas in het laatste kwart leek Hierden de schroom van zich af te gooien en kwam het dichterbij de gelijkmaker. In de 70e minuut was het eerst Casper Krop die naast kopte en twee minuten later werd een schot van Ryan Bons knap geblokt. Nadat Hierden nogmaals wat wisselde om de gelijkmaker te forceren werd de druk opgevoerd met het risico dat DOS Kampen naar 2-0 zou counteren. Hier kregen de Kampenaren ook een aantal mogelijkheden voor maar dit werd keer op keer niet goed uitgespeeld en zo bleef Hierden in leven.

Diep in blessuretijd leek Hierden dan ook nog een punt te pakken toen Jan-Jurriën Hop de bal richting doel kopte. De doelman, die totaal mis zat, was geklopt maar de lat bracht redding voor DOS. Direct na dit moment van opwinding vond de goed fluitende leidsman het mooi geweest en zo verloor Hierden voor de derde keer dit seizoen met 0-1. Mede door de uitslagen op andere velden blijft v.v. Hierden (48 uit 21) koploper in de 2e klasse H en heeft het nog steeds vier punten meer dan v.v. Unicum, dat nog wel een wedstrijd te goed heeft. DOS Kampen neemt de leiding in de tweede periode over en verstevigd de derde plek op de ranglijst met 40 punten uit 20 wedstrijden.

Volgende week vieren we de verjaardag van onze Koning maar een week later gaat de strijd weer verder. v.v Hierden speelt dan op het eigen Sportpark Mheenzicht de derby tegen FC Horst. Eerder dit seizoen verloor v.v. Hierden van FC Horst en dus heeft het wat recht te zetten voor eigen publiek. De wedstrijd op 4 mei begint om 13.30 uur.

10' 1-0 Allan Bakker