UWV-medewerkers aan het werk op Sonnevanck

Het UWV-werkbedrijf is sinds kort weer gehuisvest in Harderwijk en de medewerkers wilden iets terugdoen voor de maatschappij. Samen met Present Harderwijk is naar een passend project gezocht om de handen uit de mouwen te steken. Dat werd afdeling de Korenbloem van Sonnevanck; een locatie waar zowel praktische als sociale klussen konden worden gedaan.

Op 2 februari meldden zich 20 medewerkers van het UWV bij restaurant ‘Vivaldi’ van  Sonnevanck. Ze werden hartelijk ontvangen door Dick Bosselaar, manager van De Korenbloem en medewerkers van Present.

Onder het genot van een kop koffie werd het programma voor die ochtend doorgenomen en werden groepen gevormd. Hierna kon iedereen aan de slag gaan om zijn/haar talenten in te zetten voor deze kwetsbare mensen. Er is een groep geweest die een huiskamer heeft geverfd, schilderijen heeft opgehangen en de kamers van bewoners grondig heeft schoongemaakt.

Een andere groep bikkels ging in de stromende regen in de tuin aan het werk. Weer een andere groep ging spelletjes doen met bewoners van De Korenbloem en heeft soep gemaakt. Er ontstonden mooie en waardevolle ontmoetingen. De bewoners en het personeel van Sonnevanck waardeerden de komst van de UWV-ers bijzonder en vroegen steeds of de medewerkers nog een keer terugkwamen. Daar werd eenstemmig ‘ja’ op gezegd, want ook de medewerkers van het UWV hadden een leuke en zinvolle ochtend gehad en zijn zeker van plan om dit mooie initiatief een vervolg te geven samen met Present.