Update IkPas: "Ik denk meer bewust na over wat ik drink en eet"

1 januari 2020 is wethouder Marcel Companjen gestart met IkPas. De 30-dagen geen alcohol challenge is nu halverwege en daarom geeft hij een update. Benieuwd wat de ervaring van Marcel Companjen is tot nu toe? Lees hier een tussentijdse update.

“Ik krijg aardig veel reacties op het feit dat ik meedoe met de IkPas-campagne. Bij de nieuwjaarsrecepties heb ik aangegeven dat ik meedoe en dan merk ik dat mensen dit kunnen waarderen en er zelf ook over gaan nadenken." 

"Dat was voor mij ook de reden om mee te doen - aandacht vragen voor dit onderwerp, bewustwording creëren -. Hoe ‘normaal’ vinden wij alcohol en staan we nog wel stil bij de schaduwkanten ervan?"

"Ik merk dat ik door mee te doen ook nadenk over hetgeen ik verder eet en drink. Neem ik een (volgende) bitterbal of “pas ik”? Neem ik een gevulde koek bij de koffie of niet? Een dropje of een sinaasappel? Het voelt voor mij goed om hiermee bezig te zijn, zeker omdat dit een positief effect heeft op hoe ik me voel.” Dus nogmaals: van harte aanbevolen. (Je mag ook na het lezen van dit bericht ‘instappen’ ...)

UITNODIGING: donderdag 30 januari – IkPas wrap-up met de wethouder

"Dit jaar doen er uit de gemeente Harderwijk 158 inwoners mee en ik weet dat er ook veel mensen meedoen zonder dat zij zich hebben aangemeld. Vergeleken met vorig jaar is dat een toename van bijna 500%. Als inwoner en wethouder neem ik ook deel aan de campagne en zet ik mijn alcoholgebruik 30 dagen op pauze. Graag nodig ik u uit om op donderdag 30 januari van 16:30 uur – 17:30 uur in het Huis van de Stad de campagne symbolisch af te sluiten. De campagne eindigt deze dag om 00:00 uur."
 
Tijdens deze bijeenkomst is er ruimte om ervaringen te delen. Wat bent u tegengekomen? Welke positieve effecten hebt u ervaren? Hoe kunnen we dit volgend jaar een nog groter succes laten zijn?
 
Doet u mee aan IkPas?
Dan kunt u zich aanmelden via de nieuwsbrief van IkPas of door te mailen naar b.evers@tactus.nl. Vermeld hierbij ook met hoeveel mensen u van plan bent te komen.