Uniek concert in de Bethelkerk

Op zaterdag 19 december 2015 vindt er in de Bethelkerk aan de Wittenhagen 28 te Harderwijk een groot gratis kerstconcert plaats.

Onder de titel

“XMAS Concert in de Wittenhagen”.

Het concert is voor jong en oud en iedereen (ook buiten de wijk Wittenhagen) is van harte welkom om met elkaar toe te leven naar kerst 2015.

Tijdens dit concert herdenken we de geboorte van Jezus Christus. Ds. Johan het Lam (wijkpredikant van de wijk Wittenhagen) zal tijdens deze avond de opening verzorgen en stil staan bij de geboorte van Jezus Christus in deze tijd! Naast koorzang is er volop ruimte om met elkaar de prachtigste kerstliederen te zingen.

Yesss

Uniek is de medewerking van 3 bijzondere koren, waaronder het Kinder & Tienerkoor Yesss uit Barneveld en Lunteren, onder leiding van dirigent Henriëtte Broekman. Met name het Tienerkoor mocht zich in 2014 het beste koor van Nederland noemen. Zij hebben meegedaan de wedstrijd “Nederland Zingt steeds beter” van de EO en kwamen als beste uit de bus. Naast het Tienerkoor komt ook het kinderkoor. Gezamenlijk een groot koor waar veel enthousiasme en plezier vanuit gaat. Yesss wordt begeleid op de piano door pianist Piet Nelemans.

Mannenkoor Euterpe

Ook het groot Interkerkelijk Mannenkoor Euterpe Voorthuizen zal meewerken aan het XMAS concert. Zij staan o.l.v. Adriaan Bruinink en het koor wordt begeleid door Wilma Schouten op de piano. Als koorsolist zal optreden Theo de Man met het bekende lied “Cantique de Noël”. Euterpe bestaat dit jaar 50 jaar en hebben dat gevierd met diverse concerten.

Praisekoor Menorah

Uit Harderwijk – Hierden komt het bekende Praisekoor Menorah, o.l.v. hun enthousiaste dirigent Johan de Jong. Het koor wordt begeleid op piano door Jan van Vulpen, Mathilde van den Beukel op dwarsfluit en Freek Sollies op drumset. Menorah is erg bekend in de regio Harderwijk. Op zaterdag 19 december zullen zij een afwisselend en prachtig repertoire laten horen.

De samenzangbegeleiding is in handen van Wim Bakker op orgel en Gelre Brass Harderwijk. Wim en Gelre Brass hebben met grote regelmaat samengewerkt en ook op 19 december zullen zij voor een fantastische begeleiding zorgen. Gelre Brass bestaat dit jaar precies 10 jaar en zij zullen ook tijdens het concert typische Engelse brassbandklanken laten horen.

Het concert is gratis, wel zal er een collecte worden gehouden ter bestrijding van de onkosten en voor het evangelisatiewerk in de wijk Wittenhagen. Iedereen is welkom tijdens het concert, de deuren van de Bethelkerk staan vanaf 19.00 uur open en het concert begint om 19.30 uur. Verzoek om zoveel mogelijk lopend, dan wel met de fiets te komen.