Uitstekend VVOG pakt broodnodige punten

VVOG heeft zaterdag aan het 6-punten duel tegen SJC drie punten overgehouden. Op een zonnig en vol Sportpark de Strokel waren de mannen van Hennie in ’t Hof met 3-0 te sterk voor de directe concurrent uit Noordwijk.

VVOG begon in de DVS-variant tegen SJC. Thomas Vossebelt speelde in plaats van Joshua Tijdens. In de openingsfase werd meteen duidelijk dat het een wedstrijd was vol met spanning.

Beide ploegen waren slordig en grote kansen waren schaars. Dit veranderde echter in de dertigste minuut. Youssef el Baouchi van SJC kreeg een levensgrote kans bij de tweede paal. Hij wist de bal alleen niet langs Wouter Polhoud te krijgen.

VVOG leek wakker geschut door de kans van de Noordwijkers en ging op jacht naar de openingstreffer. Caifano Latupeirissa had de 1-0 op zijn schoen, maar hij schoot de een-op-een met de keeper ruim over. Het was het begin van een aanvallend offensief, wat uiteindelijk leidde tot de voorsprong voor de Harderwijkers.

Na een fantastische aanval via Jeffrey Snijders en Mike Ahrens rondde Wilko Braam de bal koelbloedig af: 1-0. Het Groen Witte Legioen was uitzinnig van vreugde. Na de rust bleef het spelbeeld ongewijzigd. VVOG had meer de bal en SJC loerde op de counter. Rond de zestigste minuut werd het ook wat grimmiger op het veld na overtredingen op Biya en Ahrens.

VVOG maakte in de 75ste minuut aan alle onzekerheid een einde. Pernelly Biya gaf de bal perfect voor en Mike Ahrens kopte de 2-0 binnen. Een grote opluchting voor het publiek op De Strokel. Om het feest helemaal compleet te maken zorgde invaller Joshua Tijdens met een mooie solo voor de 3-0.

Door de 3-0 overwinning is het gat tussen VVOG en SJC nu negen punten. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Hoek op het programma. We hopen u daar weer te zien om de ploeg te komen aanmoedigen!