Uithuilen en opnieuw beginnen (wedstrijdverslag)

Helaas heeft VVOG zich niet weten te plaatsen voor de finale van de nacompetitie. Na de 1-0 nederlaag afgelopen dinsdag ging Smitshoek er ook op een drukbezocht sportpark De Strokel met de zege vandoor (2-4). Door dit resultaat zal VVOG komend seizoen uitkomen in de vierde divisie.

Eerste helft 

Met Lammert Roossien als vervanger voor de geblesseerde Jeremy de Graaf begon VVOG aan de return tegen Smitshoek. Ook Snijders en Hoogewoning waren weer terug in de basis. Vooraf was duidelijk wat er moest gebeuren (winnen!), maar omdat Smitshoek zeer sterk is in de omschakeling speelde VVOG ook enigszins met de handrem erop. De eerste goede kans van de wedstrijd was voor de gasten uit Barendrecht, maar Manuel Hoogewoning voorkwam een doelpunt met een supersave. Even daarna trekt VVOG ten aanval. Mats Zwart heeft wat moeite om de bal onder controle te krijgen, maar juist daardoor is hij in staat om een prachtige steekbal op Lammert Roossien te geven en die weet zichzelf precies tussen de laatste man en de doelverdediger in te wurmen om de zo gewenste 1-0 tegen de touwen te werken! Even daarna een grote kans op 2-0 als Bram Hakvoort op rechts de diepte in wordt gestuurd. Doelman Termijn komt echter goed uit om het schot van de Harderwijkse jongeling te blokken. Er is ook nog een redelijke schotkans voor Smitshoek, maar de opstuitende bal wordt door VVOG-doelman Hoogewoning tot corner getikt. Met 1-0 breekt de rust aan en deze stand is ook verdiend gezien de veldverhouding.

Tweede helft
Bij Smitshoek werd een wissel doorgevoerd, terwijl VVOG met dezelfde manschappen ten strijde trok. Het talrijk opgekomen publiek ging er eens even goed voor zitten. Zou VVOG in staat zijn om de voorsprong uit te breiden? Wat er echter gebeurde in de eerste 5 minuten van de tweede helft was ronduit dramatisch te noemen. De zo zorgvuldig opgebouwde voorsprong werd in een mum van tijd weggegeven. Het was twee keer ‘krachtpatser’ Nino Urban die vrijwel ongehinderd door de VVOG-verdediging mocht wandelen om de 1-1 en de 1-2 af te drukken. VVOG liet het er echter niet bij zitten en trok massaal ten strijde en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Brian van den Hooff zette op links goed door en wist de bal nog net voor de uitkomende doelman bij Hakvoort te krijgen en die tikte van dichtbij de 2-2 binnen. Daarna ging VVOG op jacht naar de 3-2, maar de treffer viel juist aan de andere kant. Een lange bal op Peter Verhoeve wordt matig verdedigd door Van Looy en de bal stuit voor de voeten van de doorgelopen Danilo Alkema, die gehinderd door Yasin Kurt de bal toch in de goal weet te frommelen. Even later krijgt VVOG nog een grote kopkans via Van den Hooff (vrije trap Snijders), maar onze linksback zoekt het doel net iets te hoog. Ook Dijkhoff lost nog een prachtig schot en een corner wordt nog van de lijn gehaald, maar de 3-3 viel niet. Geleidelijk vloeien de krachten uit het team van Vlap & Roelofsen en ziet ook het publiek dat het er vandaag niet in zit. Diep in blessuretijd maakt Smitshoek er zelfs nog 2-4 van uit een counter.

Epiloog
VVOG heeft gisteren gestreden tot het laatste moment, maar helaas bleek het niet genoeg. De sterke Nino Urban was een voortdurende plaag waar de verdedigers van VVOG maar geen grip op wisten te krijgen. We wensen de gasten uit Barendrecht veel succes in de finale tegen Odin.

VVOG daalt na 6 seizoenen derde divisie helaas af naar de vierde divisie en dat zal voor velen even slikken zijn, maar het is helaas wel de realiteit. Voor nu is het even zomerstop en in juli begint de vernieuwde selectie onder leiding van de nieuwe trainer Jurjan Wouda aan een nieuw avontuur. Hopelijk brengt komend seizoen meer voetbalgeluk dan het afgelopen seizoen.

Forza VVOG!!

VVOG Harderwijk foto Jaap Hop
Bron VVOG - Foto's Jaap Hop