Uitgestelde Koffie van start in 14 Harderwijkse horecazaken

Liefst veertien horecazaken in Harderwijk doen mee aan de actie Uitgestelde Koffie. Deze actie gaat zaterdag 12 november van start, op de dag van de intocht van Sinterklaas, en duurt tot en met 28 februari 2017. 

Deze zaken doen mee:

Brasserie De Bank, Hotel Allure Lounge & Dinner, Hotel Café Restaurant Monopole, Walhalla, Lunchroom en restaurant Luigi’s, Bar, Brasserie & Terras De Boterlap, Restaurant Hortustuin, Graaf van Gelre, Café Stoppels, Lokaal 7, Broodje Kok, Restaurant Johannes, Restaurant Harderwijk op IJs, Veluvia Harderwijk.

Deze zaken hebben het ‘Uitgestelde Koffie’-logo op de deur, raamposters en tafelkaartjes.
Er is ook een Facebook-pagina: UitgesteldeKoffie4Harderwijk.
 
Sociaal isolement
Uitgestelde Koffie houdt in dat je als gast van een horecazaak de mogelijkheid hebt niet één, maar twee koffie te bestellen. Eén voor jezelf, één voor een ander. Dit uitgestelde kopje koffie kan op een later moment worden genuttigd door iemand die erom vraagt én daarvoor een
muntje heeft.

Denk aan mensen met een minimuminkomen en mensen die in een sociaal isolement zitten en daardoor eenzaam zijn.

Tijdens de actieperiode verstrekken Voedselbank Harderwijk, welzijnsorganisatie ZorgDat en inloophuis De Oude Synagoge muntjes aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Daarmee kunnen ze een kop koffie drinken bij een van de horecazaken.
 
Harderwijkse Uitdaging
Het idee voor Uitgestelde Koffie in Harderwijk komt voort uit een aanvraag van Zorgbelang Gelderland bij de Harderwijkse Uitdaging. De Harderwijkse Uitdaging is een bedrijvennetwerk dat uitdaagt om maatschappelijk betrokken te ondernemen. Het netwerk daagde ondernemers uit om dit project samen met het maatschappelijke veld op te pakken. Met succes, aldus Esther Rozeboom, manager Harderwijkse Uitdaging: “Door verschillende partijen bij elkaar te brengen, creëer je de juiste energie en een breed netwerk om, in het geval van Uitgestelde Koffie, minder bedeelden uit hun sociaal isolement te halen.”
 
Samen de schouders eronder
Volgens Esther past het project Uitgestelde Koffie perfect bij de Harderwijkse cultuur van samen de schouders eronder zetten: “Op onze Facebookpagina reageerde iemand: ‘Mooi om juist in deze tijd, wanneer het donker is en mensen zich vaak nóg eenzamer voelen, dit te bieden. Goede timing.’ Mooi dat mensen er zo over denken. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen een uitgestelde koffie voor een ander bestellen.

En ik hoop dat de mensen die de muntjes krijgen zich welkom voelen bij de horecabedrijven. Ze zijn er even uit en ze ontmoeten misschien wel nieuwe mensen.”

Kok Experience

Adresgegevens

Hoofdweg 2
3842 GZ Harderwijk

Telefoon

T. 0341-230000

Meer info