UIT Harderwijk met Kunst in de Binnenstad van Harderwijk

Tijdens UITHarderwijk, 4 en 5 september in de Binnenstad van Harderwijk, is er weer veel te beleven. 

Dit initiatief van de verschillende culturele organisaties in Harderwijk, wordt volop toegejuicht door de ondernemers in de Binnenstad. Zij sluiten hier graag op aan met passende activiteiten: de Kunstmarkt en een Pop-Up Expositie voor het goede doel. 

Amateurkunstenaars uit de regio tonen hun werken

Tijdens de Kunstmarkt is er veel diversiteit; van vilt-werken tot schilderen met bijenwas, figuren van draad en stof, sieraden van verschillende materialen, keramiek, beeldende kunst van speksteen of hout. Verschillende technieken komen aan bod. Uiteraard zijn de kunstenaars altijd bereid om een toelichting te geven op hun werken. Hoe is het ontstaan? Welke materialen zijn er gebruikt? Zijn vragen waar u vast een antwoord op zult krijgen.  De kunstmarkt vindt plaats in de Smeepoortstraat. 

Nieuwe editie van “Sterren op het Doek” met Koos Alberts!!

Tijdens deze kunstmarkt zal er ook weer een editie van Sterren op het Doek plaatsvinden bij galerie Arneri. Vorig jaar was het onze burgemeester Harm-Jan van Schaik die zich liet portretteren door drie verschillende kunstenaars. Ook dit jaar heeft de organisatie weer een bekende plaatsgenoot kunnen strikken. Niemand minder dan Koos Alberts zal zijn medewerking verlenen aan deze editie. Omstreeks 12.00 uur zal dit programma starten. 

Pop Up Oneday Expositie

Jonge en hippe, kunstenaars en designers, die ieder een werk doneren t.b.v. het goede doel: het JeugdSportFonds. De werken worden vooraf al via Facebook getoond en beschikbaar gesteld met de mogelijkheid tot kopen. De POP-UP Expositie zal plaatsvinden op Donkerstraat 23, van 11.00 tot 16.00 uur. Al nieuwsgierig? Op de Facebookpagina www.facebook.nl/PopUpBenefiet staan een aantal werken al getoond. Reserveren is al mogelijk! Volg de social media pagina om een werk te kopen en op de hoogte te blijven.