Tweede Kamerverkiezingen 17 maart 2021

Op woensdag 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Ook in deze coronatijd zorgt de gemeente Harderwijk ervoor dat iedereen kan stemmen. Want elke stem telt. Daarom zijn er dit jaar extra mogelijkheden om uw stem uit te brengen.

Ieder stembureau wordt aangepast met looproutes, spatschermen en desinfecterende zeep en het gebruik van een mondkapje is verplicht

Voor mensen met een kwetsbare gezondheid opent de gemeente een aantal stembureaus op 15 en 16 maart. Kiezers van 70 jaar of ouder kunnen ook per brief stemmen. Doe voordat u naar het stembureau gaat de gezondheidscheck. Deze ontvangt u bij uw stempas. Heeft u coronaklachten? Dan kunt u een andere kiezer machtigen om voor u te stemmen.

Drive-in stembureaus
Om u een extra mogelijkheid te bieden is het ook mogelijk om snel en gemakkelijk te stemmen in een drive-in stembureau. Dit kan vanuit de auto of een ander vervoersmiddel. De gemeente maakt gebruik van een uitschuifbare stemtafel met schermen. Anonimiteit tijdens het stemmen is gegarandeerd. Houd er rekening dat u alleen komt stemmen wanneer u met de auto komt. Zo kan niemand meekijken tijdens het stemmen.

De drive-ins zijn te vinden op:
  • P2 aan de Havendijk in Harderwijk
  • Gemeentewerf, te bereiken via de Graaf Ottolaan