Tweede Kamerfractie PvdA stelt kamervragen over spoorverbinding Harderwijk

De PvdA in de Tweede Kamer zet druk op het kabinet om de spoorverbinding naar Harderwijk te verbeteren. Tweede Kamerlid van Gijs van Dijk (PvdA) heeft schriftelijke vragen aan de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat gesteld, naar aanleiding van de voorgenomen dienstregelingwijzigingen voor 2020. 

Deze bevatten enkele extra spitstreinen tussen Amersfoort en Harderwijk, maar ook een verslechtering van de verbinding van noord Nederland met onder andere Den Haag.

Kamerlid Van Dijk wil daarom dat de staatssecretaris een keervoorziening bij Harderwijk onderzoekt: “De Veluwe en het noorden verdienen een goede treinverbinding.  Een keervoorziening in Harderwijk is daarbij van groot belang. Zo kan je zeker zijn van een kortere reistijd en betere verbindingen.”

De Harderwijkse fractievoorzitter Wilco Bos is blij met de gestelde vragen: “Extra treinen in de spits zijn natuurlijk een verbetering, maar voor een goede en snelle verbinding vanuit Harderwijk naar de Randstad de hele dag door, is simpelweg extra infrastructuur nodig. Daarom pleiten wij al jaren voor een keervoorziening.”

De Harderwijkse fractie is hiervoor het afgelopen jaar samen met de provinciale lijsttrekker Peter Kerris en Tweede Kamerlid Gijs van Dijk in gesprek gegaan om te kijken hoe deze keervoorziening gerealiseerd kan worden. In november vorig jaar vroeg PvdA kamerlid Moorlag ook al naar de keervoorziening, die de doorstroom van treinen moet verbeteren, maar hierop kwam destijds geen antwoord van de staatssecretaris, daarom zet de partij nu door met het stellen van schriftelijke vragen.