Tweede editie Visserijconcert

Op zaterdag 26 augustus 2017, vindt er in de Grote Kerk van Harderwijk de tweede editie plaats van het Visserijconcert Harderwijk. 

In 2016 vond de eerste editie plaats. Gezien het succes en de grote vraag naar een vervolg op dit concert heeft de organisatie voor 2017 tevens een Visserijconcert georganiseerd.

Traditie getrouw vond op de laatste zaterdag van augustus de Visserijdag plaats in Harderwijk. Vanwege het samengaan met de Aaltjesdagen is ervoor gekozen om met het Visserijconcert een stukje traditie in ere te houden om op de laatste zaterdag van augustus de visserij met een concert te herdenken.
 
Als muzikaal hoogtepunt tijdens dit concert zal het landelijk bekende Urker Mannenkwartet onder leiding van de bekende dirigent, pianist en organist Gerwin van der Plaats (Kampen) voor u op gaan treden. Zij hebben een bijzonder en passend programma ingestudeerd voor deze avond. Het Urker Mannenkwartet treedt op in de bekende Urker Klederdracht.

De leden van het kwartet hebben veel ervaring opgedaan als solisten bij onder  andere het Urker Mannenkoor “Hallelujah” en het Urker visserskoor “Crescendo”.  Daarnaast volgden zij zangles bij Marjo van Someren te Kampen. Inmiddels  werden talloze concerten gegeven en werkte het kwartet mee aan diverse Cd- opnamen.  Naast het Urker Mannenkwartet, zullen voor u gaan optreden het Interkerkelijk Mannenkoor Euterpe uit Voorthuizen,  De Aalzangers uit Harderwijk en Gelre Brass Harderwijk.
 
Tijdens het concert zal de bekende Harderwijker, Dries van den Berg, op zijn eigen wijze vertellen over de visserij, Zuiderzee en alles wat daarbij komt kijken. Dries weet als geen ander veel over deze onderwerpen te vertellen. Voor jong en oud een groot plezier om daar naar te mogen luisteren.
 
Het Visserijconcert heeft tijdens de Haringparty 2017 een mooie donatie gekregen voor het organiseren van dit bijzondere concert. Mede dankzij deze donatie zal ook de komende jaren een concert georganiseerd worden. 

Het concert staat dit jaar in teken van de Harderwijkse Molenstichting. De Molenstichting Harderwijk bestaat 25 jaar.

Het concert is op zaterdagavond 26 augustus 2017 en begint om 19.30 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.00 uur open. Kaarten (5,00 EUR per stuk) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij IJssalon Everto (Wolleweverstraat) te Harderwijk of bij Paling & Vishandel Dries van den Berg aan de Burgemeester de Meesterstraat te Harderwijk. Indien voorradig zijn er nog kaarten verkrijgbaar aan de kerk, voorafgaand het concert (vanaf 19.00 uur). Ook per e-mail ([email protected]) zijn kaarten te reserveren.