Twee lammetjes geadopteerd bij de Schaapskooi in Ermelo

In 2024 bestaat Stichting Schapedrift 25 jaar en om dit jubileum te vieren werden de eerste twee lammeren (de eerste geboorte betrof namelijk een tweeling) geadopteerd door Aart Goossensen en Henri van Pijkeren. 

Het jongetje kreeg de naam AGO 2.0 en is geadopteerd door Aart Goossensen, het meisje kreeg de naam Maria, geadopteerd door Henri van Pijkeren

Aart Goossensen is al vanaf het allereerste begin, bij de oprichting van de stichting in april 1999, als penningmeester maar ook een tijdje als voorzitter, een betrokken bestuurslid van de stichting. Ook hij viert dus zijn 25-jarig jubileum bij Stichting Schapedrift! Tevens heeft hij met zijn administratiekantoor AGO de Schapedrift vanaf het begin financieel ondersteund. Genoeg redenen dus om hem in dit jubileumjaar het eerste lammetje te laten adopteren!

Henri van Pijkeren was, vanuit de gemeente Ermelo, de eerste coördinator van het bezoekerscentrum bij de schaapskooi en heeft vanaf dat de bouw klaar was in 2003 de start en de groei van de Schapedrift meegemaakt tot de publiektrekker die het geworden is, mede door de activiteiten, excursies en evenementen die hij heeft georganiseerd, het opzetten van de educatie en het aansturen van de gastheren en -vrouwen in het bezoekerscentrum.

Op dit moment zijn er 29 meisjes en 20 jongetjes geboren.

Maria, AGO 2.0 en alle andere lammeren zijn tijdens openingstijden van het bezoekerscentrum te bezoeken. Je kunt ze vanaf een afstandje bewonderen op de trap bij de deur van de schaapskooi of via de camera in de kooi en het beeldscherm in het bezoekerscentrum.
Ook dit jaar zijn de lammetjes weer (symbolisch) te adopteren. Voor slechts twintig euro adopteer je al een lammetje en krijg je een leuk geboortepakketje mee naar huis. Je kunt meedoen aan de kleurwedstrijd waarmee je kans maakt op een unieke en exclusieve fotosessie met jouw lammetje. Door het (symbolisch) adopteren van een lammetje ondersteun je de schaapskooi in het dragen van de extra kosten die een lammertijd met zich meebrengt. Een lammetje adopteren kan via de website www.schapedrift.nl en in het bezoekerscentrum van Stichting Schapedrift.

Eerste lammetjes 2024 Ermelo
(vlnr. Henri van Pijkeren, Aart Goossensen en schaapsherder Marion Derks)