Twee gewonden bij zware crash kruising Stadwei - Stedenmeen in Harderwijk

Zaterdagavond 18 december rond 22.15 uur werden politie, brandweer en ambulance met spoed naar de Stadswei in Harderwijk gestuurd.

Aldaar bleek een ernstig verkeersongeluk gebeurd te zijn tussen twee personenvoertuigen

Beide personen waren bij aankomst van de brandweer al uit het voertuig en één van de personen lag in het gras naast zijn auto, de andere liep wat wazig rond.

De ravage was enorm, overal lagen brokstukken over de weg in het gras en op het fietspad naast de auto's. De brandweer heeft nog één persoon op straat behandeld, er was namelijk nog geen ambulance beschikbaar door meerdere spoedmeldingen tegelijkertijd. Vanaf Flevoland werd een ambulance gestuurd.

Beide personen zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Eén van de bestuurders is een  28-jarige Harderwijker. Bij hem is een bloedproef afgenomen in het ziekenhuis, waar hij behandeld moest worden voor verwondingen die hij had opgelopen door het verkeersongeval. De uitslag/resultaat over eventueel gebruik van drank of middelen is nog niet bekend. De andere bestuurder is een 52-jarige man uit Vriezenveen.

De weg is afgesloten voor verkeer geweest, omdat de FO-Verkeer ter plaatse moest komen voor onderzoek naar de toedracht. Het onderzoek heeft nog tot 03.00 uur geduurd. Het team FO-Verkeer heeft beide voertuigen in beslag laten nemen omdat ze op een ander moment de voertuigen nog nader willen onderzoeken. 

Ongeluk Stadswei Harderwijk
Ongeluk Stadswei Harderwijk
(Foto Donkersgoed Multimedia)