TV Frankrijk gestart met G-tennisteam

Door Petronella van het Goor -  G-tennis is een tennisvorm voor spelers die door hun beperking te veel belemmeringen ondervinden om mee te doen aan de reguliere tennisactiviteiten op een vereniging.

"Tennis is een sport voor iedereen en tennisvereniging Frankrijk een club voor iedereen, dus ook voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of andere beperking", zegt bestuurslid Henriet van Malestein. 

Het idee ontstond eind 2020 en na een jaar van onderzoek, voorbereiding en try-outs is het eerste G-tennisteam afgelopen januari gestart. "Op dit moment zijn er negen G-tennissterren. We hebben zeker de ambitie om dit uit te breiden."

De G-tennissers worden net als alle andere leden lid van de vereniging. Ze betalen contributie en kunnen lessen volgen. De komende twee jaar is de tennisles voor de G-tennissers gratis, ze betalen alleen de contributie van negentig euro. "Hiermee hopen we de drempel zo laag mogelijk te houden. Ook hebben we leenrackets voor de spelers. In de trainingen wordt veel persoonlijke aandacht gegeven, we hebben een tennislerares, pedagoge en één van onze g-tenniscommissieleden als ondersteuning elke les. Veel begeleiding dus."

G-tennis is dus speciaal voor mensen die door hun beperking (verstandelijk, lichamelijk en/of anders) belemmeringen ondervinden om mee te doen met reguliere tennisactiviteiten op de vereniging. "De KNLTB onderschrijft de slogan ‘wat normaal kan, moet normaal gaan' en 'wat speciaal moet, moet speciaal gaan’. Bij G-tennis speelt iedereen op zijn eigen niveau. Ook zijn er aparte spelregels."

Er worden nog geen partijtjes gespeeld, de tennissers zijn nu vooral bezig om het spelletje onder de knie te krijgen. "Bij ons staat het plezier, de gezelligheid en het enthousiasme voorop. Daarom organiseren we naast tennisles ook leuke, gezellige activiteiten zoals een bingo, disco of pizzatoss", aldus Van Malestein.

De G-tennissers spelen elke woensdagavond. Het team bestaat nu uit negen spelers. Ook mee doen? Kijk op tvfrankrijk.nl.

G tennis tennisvereniging Frankrijk