Tussenrapportage haalbaarheidsonderzoek zwembad De Sypel

De gemeente Harderwijk is bezig met een onderzoek naar zwembad De Sypel om het toekomstperspectief van het zwembad te bepalen. Het binnenzwembad is ongeveer 40 jaar oud en hierdoor zijn de komende jaren grote onderhoudskosten noodzakelijk  om het zwembad in stand te houden. 

Vooruitlopend op het uitvoeren van grote onderhoudsinvesteringen wordt middels dit onderzoek uitgewerkt welke mogelijkheden  er zijn voor het instandhouden van het zwembad.

Eerder had het college B&W al besloten voorlopig alleen het noodzakelijke groot onderhoud toe te passen op het zwembad.


Het onderzoek loopt nog. Om de raad tijdig te informeren wordt nu een tussentijdse rapportage van de onderzoeksresultaten gepresenteerd. Hierin worden alvast de cijfers gepresenteerd van de huidige analyse van het zwembad de Sypel.  Dit betreft bezoekersaantallen en bezettingspercentages van de diverse baden in De Sypel. Daarnaast is  gesproken met de zwembaden in de omgeving en met verschillende partijen voor onderzoek van particuliere- en marktinitiatieven.  De gebruikers van het zwembad en de inwoners van Harderwijk zijn hierbij ook geconsulteerd via een enquête.

De conclusies en uitkomsten van het onderzoek worden verwerkt in een aantal scenario’s dat in een definitief rapport op 12 oktober wordt gepresenteerd in de raadscommissie Samenleving.

De tussentijdse rapportage van het onderzoek naar het zwembad is openbaar via www.harderwijk.nl. Voor informatie en vragen kunt u contact opnemen met domein Samenleving via emailadres [email protected]