Turners Olympia Harderwijk op NK turnen heren

3 turners van Olympia Harderwijk reisden dit weekend af naar Alkmaar voor het Nederlands Kampioenschap turnen. Door middel van een aantal voorwedstrijden wisten de heren zich hiervoor te plaatsen.

Rowan van het Hul en Hank Hendrikx deden mee bij de junioren 2

Rowan draaide een mooie, nette strakke wedstrijd en wist hiermee 5e van Nederland te worden. Zijn D score (moeilijkheid) was net niet hoog genoeg voor een podiumplek. Hank Hendrikx werd 19e van Nederland. Ook hij draaide een mooie wedstrijd maar zijn D en E score (e score is uitvoering) waren te laag om het podium te kunnen bereiken.

Jonathan Porteous kwam voor het eerst uit bij de senioren. Een hele zware categorie. Hij turnde een hele hoge D score maar is nog niet consistent genoeg om deze moeilijkheid altijd te kunnen turnen en hierdoor maakte hij een aantal keren een val of haalde een element niet. Hierdoor werd hij 17e van Nederland.

De 3 mannen mogen dit niveau volgend jaar nog eens turnen en hopen dan het podium te bereiken. Zondag mocht Jonathan nog met zijn team in actie komen. Ook hier was de moeilijkheid soms te hoog waardoor elementen niet lukten maar desondanks werd hij toch 5e van Nederland met zijn team. Voor de oudste jongens zit het wedstrijdseizoen er nu op. Zij kunnen keihard gaan trainen voor volgend seizoen, al komen ze nog wel in actie tijdens de clubkampioenschappen. De jongere jongens van Olympia komen in mei nog een keer in actie.

NK heren turnen

Olympia heeft weer plek voor nieuwe jongens vanaf 6 jaar die het turnen eens willen uitproberen. Nieuwe jongens zijn welkom op donderdag van 17.00 tot 18.00 in de zaal 2 van gymzaal het Biezeplein voor een proefles.

NK heren turnen Olympia Harderwijk
V.l.n.r. Yindee Ploeger (trainer), Rowan van het Hul, Hank Hendrikx,  Dealine Romkes (hoofdtrainster)