Turners Olympia Harderwijk in de prijzen

Zaterdag 1 april vond de laatste districtswedstrijd turnen heren plaats in Nijmegen. 6 turners van Olympia Harderwijk deden hier aan mee. Jonathan Porteous won hier bij de junioren het goud en mag zich nu districts kampioen noemen.

Jonathan turnde een mooie stabiele wedstrijd met een aantal spectaculaire elementen zoals schroeven. Hij wist dit te doen met 2 punten los op de 2e plek

Jonathan Porteous
(Jonathan Porteous)

Voor Stijn Bunt was er bij de pupillen zilver. Ook hij turnde een hele nette wedstrijd met een hoge moeilijkheid. Rowan van het Hul greep met 0,1 bij de junioren net naast de prijzen. Hij werd 4e. Hij turnde een hele mooie wedstrijd maar bij zijn laatste onderdeel vloer lande hij niet lekker met zijn laatste salto waardoor hij de vloer aanraakte met zijn handen. Helaas anders had hij zilver gewonnen. Hank Hendriks werd 11e in deze catagorie, Fillijn Koek was al een paar dagen ziek en moest het daarom met een 16e plek doen en Roderick Bos met een 18e plek.

Stijn Bunt
(Stijn Bunt)

15 april vindt nog het NK turnen plaats in Purmerend. Hier komen Jonathan, Hank en Fillijn uit voor Harderwijk nadat ze zich al eerder hadden geplaatst.

Het jongens turnen van Olympia Harderwijk houdt zaterdag 22 april een open les voor alle jongens die ook willen kennis maken met turnen. Jongens die turnen uit willen proberen en hier aan mee willen doen kunnen een mailtje sturen naar [email protected]