Turners Olympia door naar het NK

Zaterdag 14 april vondt de districtsfinale plaats van Regio Oost en voor de jongens in het keuze oefenstof de duo districtsfinale van Oost en Noord samen in Putten. 

Olympia Harderwijk was hier goed vertegenwoordigd. Voor een aantal jongens was dit tevens de plaatsingswedstrijd voor het NK turnen heren die op 26 mei plaats vindt in Leek.

Sjoerd Krolis won bij de junioren zilver en is hiermee door naar het NK. Finn Schuurkamp won bij de instappers zilver en is ook door naar het NK. Voor Jin Brandsma was het even spannend maar hij was als 7e en als laatste door naar het NK.

Voor de overige jongens was het een districtsfinale. Tygo Dijkema won bij de instappers niveau 20 zilver. Matej Meiling werd in deze categorie 4e. Voor Demien Prinsen eindigde de wedstrijd zuur. Hij stond de hele wedstrijd dik eerste maar bij sprong ging iets mis waardoor hij een 0 score op liep. Hierdoor werd hij 6e. Voor Fillijn Koek en Roderick Bos verliep de wedstrijd ok minder leuk. Zij konden zich ook plaatsen voor het NK en waren hele grote kanshebbers. De vorige wedstrijden wisten zij het podium te bereiken.

Helaas voor Roderick had hij een ernstige knie blessure en kon hierdoor niet voluit draaien en moest het nu doen met een 17e plek. Fillijn Koek kwam niet goed in de wedstrijd en werd 11e. Beide plaatsen waren niet goed genoeg voor het NK. Bij de pupillen was het de districtsfinale en hier zijn helaas gen prijzen behaald. De jongens turnende heel goed en de scores lagen heel dicht bij elkaar. Helaas dus net niet genoeg voor ere metaal. Wessel Brands werd 5e Hank Hendrikx en Daan Haitsma 7e, Joppe Boven en Daan Bijeman 8e.

Turnvereniging Olympia Harderwijk jongens turnen