Troubadour De Groot in De Zin en GroundDogDuo in het voorprogramma

Jan Henk de Groot is troubadour en komt uit Groningen. En Paul van der Lelie en Bart van Dorp zijn echte Harderwijker muzikanten. Ze vormen samen het ‘Harderwijkse GroundDogDuo’. 

Wie horen wil wat dat muzikaal oplevert, kan vrijdagavond 10 november vanaf 19.30 uur terecht in Centrum de Zin.

Het GroundDogDuo treedt het eerste half uur op en speelt en zingt covers. Veel Harderwijkse muziekliefhebbers kennen Paul van de Lelie en Bart van Dorp al als bandleden van de in Harderwijk en omstreken beroemde band The Flamin’ Stars.

Jan Henk de Groot is een geboren liedjesschrijver. Eentje met heerlijk droge humor,  die zijn songs met  veel meer verve uitvoert dan in het genre gebruikelijk is. Kenners rekenen hem tot een van de toppers binnen het gilde der Nederlandstalige singer & songwriters.

Midden jaren 80 luisterde Jan Henk bij opa en oma aandachtig naar Ede Staal en de Stamtoavel van Radio Noord. Vanaf de jaren 90 speelde hij in Engelstalige rockbands en zes jaar geleden keerde hij terug naar zijn wortels: het Gronings.

Jan Henks Groningstalige debuutalbum 'Weerom' werd in maart 2014 bekroond met de Streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden. Hij zingt over herkenbare dingen zoals het eeuwige gepiel met cassettebandjes vroeger in 'Dubbelcassettedeck' en de eerste erotische ervaring van een kleine jongen in 'Mamme van Michel'. Het beklemmende ‘Kielsterachterweg’ spookt na beluistering nog dagen door je hoofd. Jan Henk de Groot ontving in 2014 de jaarlijkse muziekprijs  ‘De Grunny’ van RTV Noord. De Grunny wordt uitgereikt aan een Groninger die zich verdienstelijk maakt in de Groninger muziek.

Vorig jaar werd zijn laatste cd Keunenk van Westerdaipsterdale genomineerd voor de streektaalprijs 2016 en ging Jan Henk de Groot op theatertour met ‘Tachtig Tammo!’ Het kalmer aan willen doen in deze hectische tijden is het thema van het programma dat zich afspeelt in het kleinste dorp van Nederland, Westerdiepsterdallen. Z’n eerste single ‘Bonney’ eindigt op 2 in de jaarlijst van RTV Noord. Z’n optredens vinden steeds meer plaats buiten Groningen en de plaat krijgt o.a. in Music Maker en Dagblad van het Noorden 4 sterren.

De muziekavond in Centrum de Zin begint om 20.00. 

Henk Jan de Groot in de Zin Harderwijk