Trampolineteams van Sparta op koers naar NK

De trampolineteams van Sparta liggen goed op koers als het gaat om kwalificatie voor het NK in december

De teams in de regionale C-, D- en E-klassen sprongen afgelopen zaterdag hun 2e kwalificatie en kwamen daarbij weer goed voor de dag.

In de E-klasse, waar de jongste instappers hun eerste wedstrijdervaring opdoen, sprong het E9-team van Sparta zich onverwacht naar het zilver. Na de 3e plaats van de vorige keer, staat het team nu op de 2e plaats in het tussenklassement. Er mogen 2 teams door naar het NK. De guppen Chemène Hazelof, Danique Middelwijk, Thijn Helming en Sofie van Beekhuizen staan er goed voor, maar de strijd zal spannend blijven tot het eind.

In de D-klasse was het weer een stevige concurrentiestrijd. Daar mogen er 3 teams door naar het NK. Sparta neemt deel met twee D-teams. Het D7-team met Annamay de Bruijne, Femke Elzinga, Fleur de Rook en Ranita Jansen wist net als enkele weken geleden weer het brons te bemachtigen. Daarmee staan ze op de 3e plaats in het tussenklassement. D8, bestaande uit Caro Binnerts, Jula Arends, Laurens Bos en Merel v/d Kamp wonnen de vorige keer het goud, maar moesten nu de genoegen nemen met het zilver. In het tussenklassement staan ze nog prima op de tweede plaats.

In de C-klasse kunnen 4 teams zich plaatsen voor het NK in december. Het C6-team met Sandra Schaftenaar, Sandra Rakhorst en Nynke v/d Veen, die de voorheen geblesseerde Jesper Jansen weer konden inzetten, maakte een behoorlijke sprong. Waren ze de vorige keer nog 8e in het klassement, dit keer wisten ze al de 5e plaats te bemachtigen. In het tussenklassement staan ze nu op een lastige 7e plaats. Het C5-team, bestaande uit Zara Dijkema, Rhodé van den Brink en Jilde Hagen, moest het stellen zonder de door ziekte gevelde Britt Stoel. Ze deden het niet slecht. De eerste plek zoals enkele weken geleden werd het niet, maar zilver was toch een mooi resultaat. Het team staat nu op de 2e plaats voor NK-kwalificatie.

De laatste kwalificatiewedstrijd wordt volgende week zaterdag gehouden in de Wethouder Balverszaal in Ermelo. Dan zullen de definitieve geplaatste teams bekend zijn. Volgende week starten ook de A- en B-springers van Sparta. Zij trappen hun seizoen af met een internationaal toernooi in Gillingham (Engeland).