Trampolinespringers goed op weg naar het NK

Afgelopen zaterdag werd in Apeldoorn de tweede van 3 plaatsingswedstrijden trampolinespringen georganiseerd voor de regionale E-, D- en C-klasse. Na een goede aftrap drie weken geleden deden veel Sparta-springers er nog even een schepje bovenop.

In de Instap-E-klasse was er wederom een prachtige bronzen medaille voor de 7-jarige Chemène Hazelof, die in het tussenklassement nu ook 3e staat.

Bij de E-Pupillen II ging onverwacht het goud naar Danique Middelwijk. Het brons ging in die klasse naar haar synchroonpartner Sofie van Beekhuizen. Na 2 wedstrijden staat Middelwijk op plaats 1 en Van Beekhuizen op plaats 2. Synchroon wisten de dames ook te verrassen, want ook daar ging het goud naar hen. Hazelof werd bij het synchroonspringen 4e met partner Thijn Helming. Thijn wist individueel zijn record te verbreken met 5 volle punten en behaalde daarmee de 6e plaats.
 
In de D-klasse Jeugdmeisjes sprong Femke Elzinga zich naar het brons. Met de 1e plaats van de vorige keer staat zij nu bovenaan in het tussenklassement. Merel van de Kamp, die vorige keer het brons behaalde, schoot door een fout in de eerste keuze helaas naar plaats 11. Annamay de Bruijne sprong een mooie wedstrijd en werd 4e. Met de 5e plaats van vorige keer staat ze in het tussenklassement nu ook op plaats 4. Jula Arends, die de eerste wedstrijd het zilver won, werd dit keer 5e. In het tussenklassement staat ze nog op een prima 3e plaats. Synchroon wisten Van de Kamp en Arends verrassende het zilver te scoren, direct gevolgd door het brons voor Elzinga/De Bruijne.
 
Bij de C-pupillen-Meisjes was er onverwacht goud voor Caro Binnerts. Zij staat met het zilver van de vorige keer nu bovenaan de ranglijst. Met synchroonpartner Fleur de Rook, die bij de Jeugdmeisjes voor de tweede keer het goud scoorde, wist Binnerts ook het goud in de wacht te slepen. Het synchroonpaar is daarmee al geplaatst voor het NK in Ahoy. Dit geldt ook voor De Rook individueel. Ranita Jansen behaalde met een wegens blessure aangepaste oefening toch nog de 6e plaats. Met synchroonpartner Britt Stoel behaalde zij een 7e plaats.
Laurens Bos behaalde bij de C-pupillen Jongens wederom het brons. Met synchroonpartner Thijmen Timmer behaalde hij het zilver. Bij de C-heren was er wederom het goud voor Jesper Jansen, hiermee rechtstreeks geplaatst voor het NK.

Bij de C-Juniormeisjes werd het stuivertje wisselen. Rhodé van den Brink sprong zich met drie mooie oefeningen naar het goud, direct gevolgd door het zilver voor synchroonpartner Jilde Hagen. Bij het synchroonspringen haalden de springsters ook het goud naar zich toe. Daarmee zijn zij geplaatst voor het NK. Britt Stoel sprong zich naar de 7e plaats en Zara Dijkema naar de 8ste. Beide dames maken met de 5e en 6e plaats in het tussenklassement nog ruimschoots kans op deelname aan het NK.

Bij de C-dames was er brons voor Sandra Schaftenaar, die daarmee op prima uitgangspositie staat voor het NK. Nynke van der Veen, die de vorige keer het zilver veroverde, sprong niet stabiel en moest genoegen nemen met de 6e plaats. Synchroon met partner Sandra Schaftenaar behaalde zij een 10e plaats. Sandra Rakhorst sprong zich met 1 foutje naar de 5e plaats. In de tussenstand staat zij op rang zes. Met synchroonpartner Zara Dijkema sprong zij naar een 8e plaats.
 
De laatste plaatsingswedstrijd zal op 29 april plaatsvinden. Maar eerst nog zal een deel van deze ploeg, samen met de A/B-springers afreizen naar het Duitse Sörup voor de internationale Ostsee-Pokal.

Sparta Ermelo trampolinespringen zaterdag 1 april 2017