Trampolinespringers geplaatst voor NK

In Putten werd afgelopen zaterdag de laatste van 3 NK-kwalificaties gesprongen voor de regionale C-, D- en E-klasse.

Een aantal springers van Sparta Ermelo had zich al geplaatst na 2 kwalificaties, maar het merendeel moest in Putten nog even het beste beentje voorzetten.

In de E-klasse verraste de 7-jarige Chemène Hazelof bij de Instappers door het goud in de wacht te slepen. Hierdoor heeft ze zich als 2e gekwalificeerd voor het NK in Ahoy Rotterdam. Bij de E-pupillen was er voor de tweede keer op rij goud voor Danique Middelwijk. Hierdoor gaat ze als hoogst geplaatste door naar het NK. Synchroonpartner Sofie van Beekhuizen had een mindere dag in Putten (plaats 11). Door 2 prima eerdere kwalificaties mag ze toch als tweede door naar Rotterdam. Synchroon werden Middelwijk en Van Beekhuizen ook eerste en mogen daardoor ook als hoogst geplaatsten door naar het NK.

In de D-klasse Jeugdmeisjes ging het zilver naar Merel van de Kamp. Zij had nog 1 goede wedstrijd nodig en hierdoor kwalificeerde ze zich als 3e voor het NK. Femke Elzinga wist het brons te bemachtigen. In het totaalklassement kwam ze daarmee op plek 2 en dus een ticket voor het NK.

Jula Arends behaalde een prima 7e plaats in Putten. In de eindstand kwam ze met plek 5 net tekort voor het NK. Annamay de Bruijne behaalde plek 6 in Putten en eindigde in het totaal ook op plek 6, ook net te weinig om naar het NK te mogen. Merel van de Kamp sprong met Jula Arends een mooi synchroontoernooi. Een mooie tweede plek bracht hen ook rang twee in de eindstand en daarmee kwalificatie voor de finale.

Bij de C-pupillen plaatste Caro Binnerts zich al na 2 wedstrijden als hoogste voor het NK. Bij de C-Jeugdmeisjes maakte Fleur de Rook de hattrick compleet: 3 x goud. De Rook en Binnerts kwalificeerden zich ook met 2x goud rechtstreeks voor de synchroonfinale. Bij de C-Jeugdjongens werd Laurens Bos verrassend 2e, waardoor hij zich als 3e en laatste jongen plaatste voor het NK. Bij de C-juniormeisjes was er wederom goud voor Jilde Hagen, direct gevolgd door Rhodé van den Brink met het zilver. In het totaal zijn de dames ook als de nummer 1 en 2 geplaatst voor het NK. Hagen en Van den Brink wisten synchroon het zilver te winnen, maar met 2 x goud gaan ze als hoogst gekwalificeerden door naar het NK. Zara Dijkema werd in Putten 6e en miste met een 6e plaats in het eindklassement net de finale. Britt Stoel, die haar laatste wedstrijd sprong, rondde haar springcarrière af met een prima 7e plaats in het eindklassement.
Bij de Heren C was er wederom goud voor Jesper Jansen. Hij plaatste zich rechtstreeks voor het NK. Bij de Dames C was het een spannende laatste wedstrijd. Sandra Schaftenaar moest op het podium eindigen om zich te kunnen plaatsen. Ze werd verrassend eerste en is daarmee dus geplaatst.

Nynke van der Veen maakte het nog bloedstollender door een sprong te vergeten. Via een hoge uitvoeringsscore werd ze toch tweede. Ze gaat als derde door naar het NK. Sandra Rakhorst wist het brons te bemachtigen, maar mocht als 6e in de totaalstand niet verder naar het NK.

Een mooi resultaat voor deze springers, die medio juni zullen aantreden voor hun NK in Ahoy. De A- en B-springers van Sparta zullen komend weekend starten met hun 3 kwalificaties voor het NK.