Trainers Athlos tonen aan het publiek de nieuwe trainersoutfit

Door Lex Schuijl - Op 6 april waren alle trainers van Athlos in het clubhuis aan de Strokelweg om twee redenen bij elkaar gekomen.

Ten eerste om het publiek de nieuwe trainersoutfit te tonen, die alle trainers afgelopen tijd mochten ontvangen en ten tweede om de cursus EHBSO voor het voetlicht te halen.

Professionele uitstraling
De Athlos trainers hadden tot voor kort, behoudens de baantrainers, geen eigen herkenbare trainerskleding. Kees de Groot, voorzitter Commissie Baan-, Wegatletiek en Wandelsport stipt het probleem aan. “Het ontbreekt simpelweg aan financiën om deze aan te schaffen.
Vanuit het meerjarenbeleidsplan 2016-2020 is de behoefte naar voren gekomen dat trainers herkenbaar moeten zijn en tevens professionaliteit uitstralen. Athlos wil de komende jaren uitgroeien naar een vereniging waarbij plezier en kwaliteit hoog in het vaandel staan en waarin breedtesport en topsport samengaan. 

Topsport betekent talentontwikkeling en het vasthouden van de vele talenten die Athlos in huis heeft, maar daarnaast willen we ook talent aantrekken.

Hiervoor zijn wij druk bezig met het samenstellen van de juiste programma's, versterken van ons trainerskorps en het aanbieden van cursussen om de kennis bij onze trainers op een hoog peil te houden. De nieuwe trainerskleding is daar een prachtig onderdeel van. Mede ons initiatief heeft Norman van installatiebedrijf Van den Bosch besloten de kleding mede te sponsoren, omdat bij hen kwaliteit ook hoog in het vaandel staat.”
 
EHBSO
De cursus EHBSO (Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen). Bij Athlos wordt ook de kwaliteit van de trainers op een hoog peil gehouden. Zij worden niet alleen ondersteund in kennis en vakmanschap bij het verzorgen van trainingen, maar ook qua verzorging.

Daarom volgen alle trainers ieder jaar de herhalingscursus AED/Reanimatie.

Om de twee jaar staat tevens de cursus EHBSO op het programma. De Groot: “Onze trainers hebben een kleine EHBO-kit bij zich, maar wat doe je in het bos wanneer iemand zijn voet verstuikt, of tegen een boom loopt en een hoofdwond oploopt. Wat doet die trainer wanneer iemand tijdens het lopen onwel wordt?  Daarom is het belangrijk dat een trainer bepaalde situaties herkent, want iedereen verwacht dat de trainer in actie komt.

Daarom bieden wij iedere twee jaar de cursus EHBSO aan onze trainers aan opdat zij er klaar voor zijn wanneer er iets mocht gebeuren.”

Nieuwe tenues trainers Athlos Harderwijk

Germano Menswear Harderwijk

Adresgegevens

Academiestraat 8
3841 ES Harderwijk

Telefoon

T. 0341-423595

Openingstijden

Ma 13.00 - 18.00 uur
Di 9.30 - 18.00 uur
Wo 9.30 - 18.00 uur
Do 9.30 - 18.00 uur
Vr 9.30 - 21.00 uur
Za 9.30 - 17.00 uur
Zo Gesloten
Meer info