Trainen voor een vierdaagse? Start nu!

Van de officiële Nijmeegse Vierdaagse tot de lokale basisschool die een vierdaagse organiseert, een ontzettend oud én gezellig evenement is het altijd. Van een rol pepermunt in de buideltas tot de bos bloemen op de laatste dag, deze vierdaagse wandeltocht staat bol van tradities en leuke gebruiken. 

De meeste worden in het voorjaar en de zomer georganiseerd

Daarom is het goed om niet pas dan te beginnen met wandelen, maar juist in het najaar het beste beentje voor te zetten. Want ook wanneer de temperaturen naar beneden gaan en de dagen donkerder worden kun je nog gewoon een lange wandeling maken. Doe het samen met een wandelmaatje en kies de juiste droge dagen, voor je het weet loop jij die 30 kilometers zonder blaren. Welke zaken voor een vierdaagse training onmisbaar zijn? Lees snel verder.  

Geen oude sok 
Wist je dat de oorzaak van blaren lang niet altijd door de schoenen komt? In veel bevallen is de oorzaak hiervan de sokken. Deze zijn niet van goede kwaliteit of het juiste materiaal. Daarnaast kunnen de juiste sokken nog veel meer voordeel bieden. Zo kan het dragen van compressiekousen al veel spierpijn en verzuurde kuiten voorkomen. Iets wat we pas sinds een aantal jaren zien, maar compressiesokken en wandelen zijn vandaag de dag een onafscheidelijk duo geworden. Investeer hierin voor zowel tijdens als na de wandeling en je zult echt een enorm verschil ervaren. Geef ook direct je wandelmaatje een paar cadeau, dan weet hij of zij ook niet meer van stoppen.  

Spullen onderweg 
Natuurlijk is dat rolletje pepermunt lekker, maar probeer zoveel mogelijk gezonde snacks en drinken voor onderweg mee te nemen. Tegenwoordig zijn er hele sites met tips voor goede spullen tijdens het wandelen. Natuurlijk moet het niet te zwaar zijn, want anders sjouw je je een breuk. Je kunt speciale gelletjes aanschaffen voor een dosis snelle koolhydraten en suikers, maar er zijn ook natuurlijke alternatieven hiervoor. Neem bijvoorbeeld een paar dadels mee. Koel deze eerst wel goed van tevoren, dan worden ze niet heel snel erg zacht onderweg. Ook een zakje nootjes kan je eiwitten en vetten onderweg lekker aanvullen. Dus skip de suikerrijke mueslirepen en andere commerciële producten, maar ga voor puur natuur. En vergeet natuurlijk de oud vertrouwde banaan niet, nog altijd een goede en lekkere snack voor onderweg.  

Kortom, een vierdaagse lopen is op iedere leeftijd leuk. Als kind al zingend met klasgenootjes, maar ook wanneer je met pensioen bent is het de perfecte manier om lekker fit te blijven. Ervoor trainen is wel belangrijk, zeker wanneer je serieus kilometers wilt gaan maken. Start op tijd en schaf de juiste spullen aan. Dan zul je zien dat jij er ontzettend veel plezier aan gaat beleven. Succes! 

Wandelen in het bos DB Online Marketing