Topweekend voor Mitchell van Dijk (11) uit Harderwijk in Spa: twee bekers

Mitchell van Dijk bewees afgelopen weekeinde op een nat circuit van Spa-Francorchamps opnieuw dat hij een topper is. De elfjarige karter uit Harderwijk werd tweede in de Mini Parilla-klasse tijdens de vijfde ronde van het GK4-kampioenschap. Bovendien pakte hij met die tweede plaats de dagoverwinning bij de rookies.

Het was dan ook een tevreden lachende Mitchell die zijn verhaal deed. In de heats naar de tweede, tweede en derde plaats gedenderd

Zijn tweede plaats in het dagklassement en zijn eerste plaats bij de rookies betekende dat de rijder van topteam OW Karting twee bekers kreeg uitgereikt. Hij was niet eens echt verbaasd dat hij zo goed had gepresteerd. “Omdat het regende”, verklaarde de jonge Gelderlander triomfantelijk. “Toen ik vanochtend zag dat het nat was, dacht ik meteen: het kon weleens een mooie dag worden.”
 
Hoewel Mitchell dit jaar nieuw is in de klasse was zijn snelheid niet per se verrassend. Tijdens de laatste ronde van het Nederlands kampioenschap IAME X30 had hij al eens het dagklassement gewonnen. “En tijdens de vorige ronde van het GK4-kampioenschap in Mariembourg was ik de tweede rookie”, zei hij. “Ik ben tevreden. In de regen ben ik goed op deze baan.” Ook tijdens de laatste ronde van het GK4-kampioenschap, volgende maand op het circuit van Genk, verdedigt Mitchell de kleuren van OW Karting. “Ik hoop dat het dan weer regent. Dan kan ik weer vooraan rijden!”   
 
Voor teambaas Ricardo was de prestatie van Mitchell opnieuw een bewijs dat zijn rijder echt snel is. Het bewees ook dat OW Karting zijn zaakjes tiptop voor elkaar heeft. “Je moet daar natuurlijk wel iets voor doen, in deze sport komt het echt niet aanwaaien”, zei Ricardo. “Maar Mitchell was dit weekend sowieso al goed in de vrije trainingen. Hij pakte poleposition in de kwalificatie. Dat is wel heel gaaf om te zien.”

Topweekend voor Mitchell van Dijk in Spa: twee bekers
Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl