Topsport bij Athlos Harderwijk

Atletiekvereniging Athlos organiseert op 26 juni a.s. in Harderwijk een atletiekwedstrijd, waarbij de subtop van de atletiek in Nederland strijdt om een plaats in de eerste divisie.

Dit is de derde en tevens laatste poulewedstrijd in de 2e divisie voor dames en heren, waarna in september de promotie/degradatiewedstrijden zullen worden gehouden.

In deze 2e klasse kwamen beide teams van Athlos, zowel de dames- als herenploeg, in de voorgaande wedstrijden zeer goed voor de dag. Zij zullen dan ook alles op alles zetten om in deze thuiswedstrijd een promotieplaats af te dwingen. Alle onderdelen die in Amsterdam tijdens het komende EK 2016 op het programma staan, worden ook in Harderwijk afgewerkt.

Het publiek kan dus genieten van spannende loopnummers, maar ook van de 3000 meter steeplechase, polsstokhoogspringen, kogelslingeren en de estafettes over 400 meter.

Marcel Celie, wedstrijdleider- en –organisator: “Wedstrijden van dit kaliber zijn goed voor Athlos en Harderwijk en ik ben dan ook trots om deze wedstrijd, samen met vele vrijwilligers, tot een goed einde te brengen. Ik zie het als een mooie wedstrijd net voordat de toppers de EK-atletiek in Amsterdam gaan doen. “ Atletiekvereniging Athlos is al enige tijd druk op verschillende fronten.

Naast het organiseren van wedstrijden wil Athlos laten zien, dat er niet alleen nagedacht wordt over een groene toekomst, maar er wordt ook werk van gemaakt. Het dak van het clubhuis ligt vol met zonnepanelen en m.b.v. zonneboilers is men hard op weg om helemaal te voorzien in eigen energie. In het voorjaar is er, mede door eigen inzet van de leden, gewerkt aan een uitbreiding van de sprintbanen. Het aantal banen is verhoogd van 6 naar 8, waardoor er meer en betere wedstrijden naar Harderwijk komen. Ook de mat voor het spectaculaire polsstokhoogspringen is vernieuwd en wordt dan ook bij deze wedstrijd in gebruik genomen. Het eerste onderdeel kogelslingeren voor dames begint op zondag 26 juni om 11.30 uur en de entree tot de baan is gratis.

Voor meer informatie, o.a. over onderdelen en tijden, zie de website van Athlos ( www.athlos.nl) en de atletiekunie (www.atletiek.nl/voor-atleten/wedstrijden/competitie).

Atletiekvereniging Athlos Harderwijk