Topjaar voor zonnedaken Endura

Het zonnedak op de manege van Rantrime in Hierden heeft een top eerste jaar achter de rug. Dat heeft directeur Wim Sederel van Endura Harderwijk bekend gemaakt. De 726 panelen produceerden boven verwachting. De 62 Harderwijkse eigenaren haalden op hun investering een rendement van ruim 8 %.
 

Ook de overige projecten van de Harderwijkse energie-coöperatie zien er zonnig uit.

Op het Bouw-Infrapark liggen nu 1805 panelen en de opgewekte stroom dekt 25 % van de stroom van het Bouw- en Infrapark. De deelnemers aan dit project ontvangen 5 % rente op de Zondelen. Op de nieuwe gebouwen van Sonnevanck wordt momenteel de laatste hand gelegd aan 1.826 panelen, deels voor rekening van Sonnevanck zelf en de overige 630 voor 62 Harderwijkse participanten. Op dit moment zijn alle projecten voltekend.
 
Endura heeft al nieuwe grote zonneprojecten in voorbereiding. In september starten we met de overkapping van het overloopparkeerterrein langs de N302 met 7.728 panelen, een investering van 2,4 miljoen euro. Particulieren en bedrijven kunnen hierin participeren vanaf 100 euro met een jaarlijks financieel rendement van 5% (kijk op endura-harderwijk.nl).
 
Voorts is Endura is in gesprek met grote bedrijven op Lorentz over vele uitgestrekte zonnedaken op bedrijfsgebouwen. Hier is al een plan voor nog eens 7000 panelen in voorbereiding.