Topcleaning Harderwijk winnaar “NETEX Jaarprijs 2016”

Topcleaning heeft de “NETEX Jaarprijs 2016” gewonnen. Dit werd laatst bekend gemaakt tijdens de Worksopdag, hét vakevenement voor de Nederlandse Textielreinigingsbranche, die dit jaar gehouden is in Kasteel Ophemert. 

In totaal werden 19 bedrijven genomineerd en beoordeeld op bedrijfspresentatie, moderne dienstverlening, kwaliteit, innovatie en klanttevredenheid. Topcleaning kwam als winnaar uit de bus.

Stomerij Topcleaning Harderwijk
De wisseltrofee met oorkonde werden onder luid applaus in ontvangst genomen door de eigenaren Joke en Johan Elzerman en bedrijfsleider Ruben van Pelt. Topcleaning onderscheidde zichzelf met name vanwege:
  • Online dienstverlening;
  • Inzet van social media met gerichte campagnes op onder andere Facebook;
  • Ludieke acties, waar onder een vlaggenactie;
  • Specialistische dienstverlening binnen de zakelijke markt;
  • Doelgroepgericht aanbod met acties zoals landelijke bruidsmode reiniging;
  • Moderne, vernieuwde website.Milieuvriendelijkheid voorwaarde
In totaal werden van de in totaal 350 stomerijen in Nederland 19 bedrijven genomineerd. Naast marketing en klantenservice werd gelet ook gelet op duurzaamheid. Milieuvriendelijkheid is een basis voorwaarde om mee te kunnen doen aan de competitie. Een belangrijk criterium ook gezien de uitstraling naar de buitenwereld. Onafhankelijk TNO onderzoek heeft aangetoond dat professionele textielreiniging gemiddeld twee keer milieuvriendelijker is dan wassen in de huishoudwasmachine.

Marketing Jaarprijs
Deelnemers moeten uiteraard hoge kwaliteit en service leveren. Daarnaast zijn deelnemers beoordeeld op bedrijfspresentatie, vernieuwing, innovatie, duurzaamheid, moderne dienstverlening en vooral promotie, pr en klanttevredenheid. Professionals hebben de finalisten beoordeeld op deze aspecten. Ook hier laat gedegen wetenschappelijk onderzoek zien dat het bij professionele textielreiniging vooral gaat om optimale dienstverlening om het de klant zo makkelijk mogelijk te maken.
 
Meerdere awards
De prijzenkast van Topcleaning begint inmiddels aardig vol te raken met awards en nominaties. Zo won Topcleaning in 2011 de Innovatie Award van de Gemeente Harderwijk en werd in 2014 de NETEX Marketing Jaarprijs in ontvangst genomen. Later dat jaar werd het bedrijf uitgeroepen door de Europese branchevereniging tot ‘Meest aanbevolen stomerij van Europa” en ontvingen zij de “CINET Best Practise Award 2014”. Naast het winnen van de NETEX jaarprijs 2016 is Topcleaning dit jaar ook nog in de race om een plek te veroveren bij de beste 100 stomerijen van de wereld. Deze lijst word in juni bekend gemaakt tijdens de internationale vakbeurs in Frankfurt.