Tony Neef haalt talent naar boven bij Cultuurkust

Vrijdag 11 september gaf musicalster Tony Neef bij Cultuurkust een special masterclass. 

Masterclass musical door musicalster Tony Neef

Tien amateur zangers zochten  verdieping in de Week van de Amateurkunst. De bekende Nederlander werd naar Harderwijk gehaald in samenwerking met Shows & Events, het entertainmentbedrijf van Harderwijker Jaco Kaasschieter. 

“Het interesseert mij geen ene reet of je mooi kunt zingen. Ik zal er niet op letten.”

Zo begon Tony zijn masterclass. Een lied overbrengen vraagt volgens hem geen groot zangtalent, maar inlevingsvermogen en keuzes in het spel. “We gaan geen rode rozen rood schilderen”, werd het motto van de avond. Het was niet de bedoeling dat een droevig verhaal ook nog eens droevig gezongen zou worden. Tegen kleuren, daar ging het om.
 
De jongste deelnemer van de avond was Lars, die een dag later tien werd. Hij wilde dolgraag met Tony Neef een duet zingen. En hoewel de masterclass gericht was op een solo nummer, zong Tony in de toegift van Lars de tweede stem en zag Lars vlak voor zijn verjaardag een wens uitkomen. Het jonge talent hielt zich goed staande tussen alle volwassenen.
 
De masterclass musical was onderdeel van de Week van de Amateurkunst. Deze week is bedoeld om verdieping en expertise te bieden. Fotografen, zangers, schrijvers, koren en acteurs uit het amateurveld krijgen dit vanuit Cultuurkust aangeboden. In totaal hebben ruim honderd deelnemers dit jaar hun talenten verder kunnen ontwikkelen in de WAK.

Tony Neef masterclass musical cultuurkust harderwijk